QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


3.ročník Lipno!

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 29.07.2011 | Zobrazeno: 4606×

3.ročník Lipno! Kolik dáme Karle, patnáct minut? Já ti nevím Karle za patnáct to nestihnou. Já bych jim dal spíš dvacet, znáš to jaké tu jsou fronty zvláště na dámskejch...Takže dáme dvacet. Ale oni to nestihnou… Počkej neblázni pětadvacet, Karle není to moc… V tomto duchu se nesl již třetí ročník 4kolkářského srazu Lipno.


Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

Malé silničky mají specifický charakter, nikdo ale nepochyboval o tom, že tato koncepce vyjížďky vzbudí ty nejsilnější emoce. Měla jsem tu možnost nahlédnout do zákulisí plánování celé akce, spolu s finálním produktem pátečního zahájení. Poklidné přípravy na nadcházející sezonu (čili na tuto) začaly již po druhém ročníku srazu Lipno. Rok se s rokem sešel a nadšenci s emblémem 4kolky na kapotách se opět sjíždí. Dva dny před plánovaným odjezdem letní počasí ukázalo svou sílu. Takže jsme se připravovali na ty nejkatastrofičtější scénáře psího počasí.

Organizátoři již tradičně naplánovali start vyjížďky v pátečních ranních hodinách z garáží ASP Group. Tři kusany 4kolek se valí směr Lipno v čele TGB za ním dva Accessy a jedna motorka. Horský vůdce: Houbák-Tomahawk, prvotřídně nastudoval mapy, tak aby se celý víkend jezdilo po trojkových silnicích, kde se jen stěží vyloupne nějaké to auto, až na plánované přejezdy větších měst. Ve kterých se pobírali další účastníci zájezdu. Prvního jsme nabrali na bohem zapomenuté Benzině v Dobříši Richarda.cz. Can AM ve full výbavě dorazil s mírným zpožděním. Do telefonu Richard.cz pohotově hlásil „ já vím já vím, ještě deset minut, vydrž Prďka vydrž.“ Po deseti minutách se vynořil u Benziny a už už jsme směr cesty stáčeli pro dalšího účastníka zájezdu. Tím byl Jarin4x4 na Polarisu, který nás přivítal v Týně nad Sázavou.

Dle šmírák knihy jsme měli dostatek času na obídek. Krmení divé zvěře se ujal nejnovější člen vyjížďky Jarin4x4, zavedl nás do útrob města na obídek u Ťamanů. Krmivo doladěno a jelo se dál, mezi obědovou pauzou se začalo mírně smrákat, už u jsme si říkali a je to tady, nepromoky na sebe. Ale počasí jako by nám hrálo do karet, sluneční paprsky mračna vytlačily a do konce pátečního dne jsme jezdili na sluneční pohon. Slíbená zmrzlina na Netolickém náměstí opravdu proběhla. Jak kluci zdejší zaveleli tak i bylo, tahle zmrzlina neměla chybu, kopec točené zmrzliny s domácí polevou borůvek. Ještě než jsme se k zmrzlině dopracovali, přivítali nás Tony71, Leoš2,Hidd… Pár kousanců 4kolek na malém náměstí působilo impozantně.
Tady jsem se s kluky rozloučila a klidným tempem jsem si to valila zpět na Prahu. Bylo mi líto, že jsem se nemohla zúčastnit celé vyjížďky. Přecejenom šlo o luxusně připravenou akci se záchytnými body s občerstvením, prohlídkou nitra elektrárny, zastávka na vychlazeném nealku u Tomáše, plutí na přívozu, přelézání hranic Rakouských... Tahle vyjížďka byla volná, mnozí se připojovali na předem domluvených místech a pak se každý dle svého uvážení odpojil. Ten kdo nechtěl nebo nemohl absolvovat celý víkend, se svezl jen tu část kterou mohl. Nikdo nikoho nikam netlačil, nai nehecoval, jelo se tak aby stíhali všichni.



Ve stopě čísel:

Odjezd: ASP group Žebrák- 1x TGB, 2x Access, 1x motorka
Odjezd: 8.00.
První nakládka dalšího jezdce: Dobříš i– Richard.cz na Can Am
Páteční obžerství: dva obědy, svačina, vychlazené nealko
První páteční oběd: Orlík, Česnečka s Horalkou
Druhý páteční oběd: Týn nad Sázavou, kde jsme nabrali Jarina4x4 se synem
Svačina: Netolické náměstí, kopec zmrzliny
Počet 4kolek celkem: 11x
Celkem nalítaných Km: 799 Km
Richard.cz nalítal celkem: 260 Km
Tony71 nalítal celkem: 489 Km
Umřelých 4kolek: 0x
Rozbilo se rozbilo: Richard sedlající Access, expert na tuning již od prvních Km vyjížďky po částech odhazoval výfuk, a do neděle se zbavil i nepotřebného lanka brzd.


Foto: LTcar, Mullsik, Leos2:

mupro.rajce.idnes.cz/Sraz_ctyrkolek_Lipno_2011%2C_krasna_akce_se_spoustou_ujetych_kilometru..._-/

mulisk007.rajce.idnes.cz/Lipno_2011


leos2.rajce.idnes.cz/3.Sraz_Lipno

Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 6x

Další články

Houdkovice lámaly rekordy

10.07.2017, Reportáže
Houdkovická výstava zavedla čtyři tisícovky návštěvníků rovnou do motoristického sedmého nebe. A že výstavy v Houdkovicí...

Jízda s pašíkem 2016

07.01.2017, Reportáže
V některých koutech republiky přišel konec roku dříve než bývá zvykem. V případě čtyřkolkářů to bylo už 17. prosince v B...

Mošna rozhodně neloví Pokémony

16.09.2016, Reportáže
Do každého vystoupení hází nové tríčky, každá akce je jiná. A nejen právě proto se s Richardem setkáváme na nejrůznějšíc...


Nepřehlédněte

Kalendář akcí

  Červenec 2024  
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234


English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.45s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce