QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


4 hodinovka v Ústí nad Labem

Text: Ollie Roučková | Foto: Fíďa | Datum: 30.08.2011 | Zobrazeno: 5113×

4 hodinovka v Ústí nad Labem Offroadmaraton v kraji nezmarného počasí patřil 4 hodinovému klání o dvojnásobné body. Více než 80 strojů se stavělo na rozmáčenou trať v opačném gardu, než tomu bylo v minulém roce. Právě mnohými vytoužený a mnohými proklínaný vytrvalý déšť v průběhu sobotního dne všem jezdcům zamotal hlavu. Ještě u přejímek jsme všichni stáli vedle tratě pozorujíc 12ti hodinový závod aut, kde jsme si pomalu dělali obraz o nadcházejícím obutí 4kolek.


Kapitoly článku

  1. Offroadmaraton:
  2. Kompletní fotogalerie

Plánovaný start byl posunut o 30 minut, po dvanácti hodinovce aut (kde se absolutním vítězem stal Polaris team), bylo líko vytyčující trať roztrhané. Pořadatelé trať upravili a po důkladné rozpravě 4kolkáři byli vpuštěni do zaváděcího kola. Během 4hodin měli záchranáři stále co dělat, mimochodem hlavní záchranář je taktéž 4kolkář a byl si dost dobře vědom jaké úrazy se na tomto závodě mohou přihodit. Zlomený prst po nedotočeném saltu před plnými tribunami diváků byl jen špička ledovce, k prstu se přidala vyhozená ramena, pohmožděná záda, puchýře…

Mistr quad SP :

Martin Miřejovský to holt rozjel podle svého, z první lajny si dojel pro zlato v nejnáročnějším závodě tohoto závodu. Ale jeho jízda nebyla bez chyby, proklatě měnící se trať na Martina nastražila pár prekérek, se kterými se popasoval a ztrátu rychle doháněl. Jeho 49 kol bylo na druhého Tomáše Hrušku moc, ten si dojel pro druhou příčku s počtem 44 kol. Třetí Zdeněk Tůma se potýkal s ataky čtvrtého Jakuba Šímy a pátého Josefa Branda. Právě Josef Brand dravou jízdou na Access 450 vedl celé závodní pole přes polovinu 4hodinového závodu. Pád pana orel přes řídítka Pepu vyřadil z bojů o první příčky.

Výsledky: offroadmaraton.cz/vysledky.html


Mistr Quad 4x4:

Druhá vlna závodníků přinesla opravdu těžkou řežbu. Mezi prvními třemi jezdci byl rozdíl jednoho kola. Což se nestává tak často, aby se první tři 4x4 Mistři prali až do samého cíle o místa na bedně. Přefiltrujeme první čtveřici závodníků a přeskočíme až k pátému Jaroslavu Chytilovi, který nezklamal a jak je tak zvykem si během závodu odlehčoval Can Ama a s „přikreslením“ po divácích odhodil rozžhavený výfuk. Jarda zase decimoval soupeře decibely, což mu vyšlo, páté místo bylo jeho. Nu abych neopomněla první čtveřici, na pomyslný zlatý stupeň vyskočil Pepa Hort s nakrouženými 46 koly, druhý se nakonec do cíle prokousal Rudolf Dvořák. Který právě v Ústí nad Labem poprvé představil jeho nabroušenou přestavbu Yamaha. Měla jsem tu možnost za nenápadně vyhlížející Yamahou jet, ale stíhat tohoto jezdce s absolutně neunavitelným fyzickým fondem, opravdu nebylo možné. V mžiku zmizel mě a i třetímu jezdci z této kategorie - Petr Svoboda . Čtvrtý cílovou šachovnici protkl František Šíma.

Vásledky: offroadmaraton.cz/vysledky.html

Mistr Quad Veteráni:

8 jezdců obsáhlo třetí startovací vlnu. Chvilka napětí a vlajka v barvách ČR padla k zemi, africká divočina, nic pro plaché jezdce. Ve 4hodinovce se na prvním místě vyloupl Vladimír Novotný, kterého jeho KTM dovezla do cíle se 43 koly. Milan Junek nestačil na svižné tempo Vladimíra Novotného, ale svou exhibici splnil a dojel si pro 2 příčku. Třetího a čtvrtého jezdce od sebe dělili jen desetiny vteřinek, divácky vytoužené souboje s nechtěným vysednutím mimo 4kolku lépe ustál Radek Stohr, který Kodimu ukázal záda v samém závěru závodu. Jaroslav Kopecký prolomil smůlu z minulého závodu, kde byl přejet a ve zlomovém závodě sezony si dojel pro pátou příčku, což mu přineslo pěkných 32 bodů do bodovaného portfolia.

Výsledky: offroadmaraton.cz/vysledky.html

Pohár Quad SP:

Polaris si i v této kategorii vyjel pro prvenství. Outlaw 450 za řídítky Martin Krejčík, rovná se první místo. Tenhle jezdec si vychutnává dlouhé závody, vizuálně Martin vypadá jako by se druhou hodinou zahříval a poté vyrazil pro co nejrychlejší časy. S odstupem jednoho kola se na druhém místě umístila Ollie Roučková s růžovou SMC Ram 520. Trať z plastelíny se kolo co kolo měnila, jezdci měli co dělat, oči stále na stopkách, nohy/ruce ve stálém zápřahu, žádná nuda. Na tento masakr motorovou pilou si vyšlápl třetí Patrik Vítek. Který nenápadně atakuje celkové umístění na nejvyšších příčkách. Radim Stohr využil srážky Karla Maříky s Can Amem a odhodlaně si vyjel 4 příčku. Karel srážku ustál díky povinným nášlapům, který mu při pumelenici od Kamen ochránily nohu.

Výsledky: offroadmaraton.cz/vysledky.html

Pohár Quad TR do 500:

Negativní chování stroje na rozmašírované trati zúročil ku svůj prospěch Marek Toul. Michal Řezníček s nakrouženými 34 koly se uvelebil na bedně vítězů a to hned na stříbrném. Třetici uzamkl mladičký jezdec, ještě rehabilitující po minulém offku kde si zlomil ruku. Řeč je o Jiřím Batovcovi ml. Vladimír Stejskal dal výpověď slibně rozjetému závodu hned v začátku, nakroužil pouze 9 kol i tak bodové hodnocení za 4 místo má Cectek team pod střechou.

Výsledky: offroadmaraton.cz/vysledky.html

Pohár Quad TR nad 500:

42 kol namotal Petr Špak, který si solidním náskokem hned po druhé odkroužené hodině, nastavil pravidla hry. Byl první od začátku až do konce. Martin Ševčík tvrdě pracoval až si vyboxoval 2 příčku této kategorie. Libor Horák upevnil nadvládu Can Am strojáren třetím místem. Na čtvrté a páté pozici se hlásily značky Yamaha s Polarisem. Trať prověřila všechny, kdo neměl fyzičku tento závod neokecal. I když se pár jezdců scházelo na kouřovém dýchánku v levém křídle tratě, nebylo to co platné. Trať se pod náporem 4kolových monster rozbíjela k nepoznání.

Výsledky: offroadmaraton.cz/vysledky.html


Pohár Quad do 300:


Šestici jezdců s vakcínou 4hodinovky, vévodil Zdeněk Husák, který si s chladnou hlavou a plným plynem na jeho Access upevnil absolutní prvenství této kubatury. Mladý dravec Adam Šabata skoro všem ukázal zadní lauf jeho Yamahy Blastera a po 4 hodinách se na jeho tabuli ukázalo nakroužených 40 kol což znamenalo jediné – druhé místo. I za cenu urvaného kola si utrhnul třetí pohárové umístění Honza Režný. Sice v tomto závodě měl smůlu nad smůlu, ale třetí příčka pro Wings quad Team není vůbec špatná. Čtvrtý prosvištěl Radek Novotný. Pátá příčka za cenu rozštípaných plastů, následného pochroumaného ramene z nárazu do stromu a bezvládného povalování se na trati byla přiklepnuta Lubošovi Mezeiovi.

Vásledky: offroadmaraton.cz/vysledky.html

Quad Junior starší:

Dominik Škarka, v časovém úseku pro starší juniory nakroužil 11 kol, čímž si přištemplil čtvrté prvenství letošního seriálu. Mladičký závodníci jsou vycepovaní, vždy když za zády cítili rychlejšího jezdce, uskočili vedle a poslušně jej pustili před sebe. Což bylo právě v tomto 4 hodinovém závodě obdivuhodné. O druhé až páté místo se prali jezdci Matěj Šrajer, Petr Sýkora ml., Tomáš Šefrna, Josef Struzik.

Výsledky: offroadmaraton.cz/vysledky.html

Video:






Kapitoly článku

  1. Offroadmaraton:
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.00 Známkováno: 4x

Články šampionátu Offroad Maraton

OffROAD Maraton 2017 startuje v Šiklově mlýně

10.03.2017, Závody
Praha 10. března 2017 - První závod 18. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 25. března v Šiklově mlýně na Vysočině...

Kalendář OffROAD Maratonu 2016

04.01.2016, Závody
Kalendář OffROAD Maratonu 2016. Termíny a místa závodů na příští rok jsou tu. Vyznačte si do kalendáře! ...

Poslední letošní Ředhošť

08.11.2015, Závody
Tento víkend se rozdaly poslední body seriálu Offroad Maraton 2015 na závodech v Ředhošti opodál Litoměřic. Celou sezónu...


Nepřehlédněte

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.56s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce