QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Offroadmaraton Ostrava

Text: Ollie Roučková | Datum: 19.09.2011 | Zobrazeno: 4517×

Offroadmaraton Ostrava Pátečním odpolednem do Ostravy míří 4kolkáři, všechny výpadovky jsou obsazeny auty s vleky, na kterých jedou driftem 4kolesa.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie


Čtyřkolky v mlze, tak by se dal krátce charakterizovat tříhodinový závod ve Vřesinské kotlině. Zejména dlouhá rovinka v horní části se po průjezdu 4kolek rozvířila do písečné bouře, a takřka do konce tříhodinového závodu neutichla. I přes tyto komplikace se na startovní rovinku postavily všechny kategorie nejrůznějších kubatur i věkového omezení.

Jako první se na start postavila kategorie Mistr Quad SP:

Martin Miřejovský se v Ostravě opět ujal funkce lídra této třídy. Během tří hodin nakroužil 45 kol, a aby mu to nebylo málo, druhému Lukášovi Kalousovi nadělil jednokolové manko. Třetí se z roztančené šachovnice zaradoval Květoslav Sochor, který se během tohoto závodu pěkně zapotil. Což u tohoto jezdce není nic nového, při závodech vždy řeší nestandardní situace. V Ostravě to byl odstřelený šroub na motoru, který každé 2-3 kola musel zatloukat. Celkově se jeho zastávky v depu vyšvihly na astronomických 12 návštěv.
Výsledky: offroadmaraton.cz/vysledky.html

Mistr Quad 4x4:

Ještě než se závodníci pustili do tříhodinového boje, pořadatelé pokropili startovní rovinku až za zákruty před časomírou. 44 kol nakroužil Josef Hort, který sice prospal start, ale během hodiny se prokousal na první pozici, ze které se nenechal sestřelit. Shodných 43 kol od sebe oddělily jen dvě vteřiny, Rudolf Dvořák s Yamahou Grizzly za sebou o fous nechal Petra Svobodu. Aby si Rudolf Dvořák pořádně zazávodil, při startu si nezařadil rychlost a než přišel na to proč Yamaha nejede, mu celé závodní pole poodjelo o celou délku startovní rovinky. Smolařem této kategorie se stal František Šíma, kterého hned v první půl hodině převrátil jezdec jedoucí na sportce. Šíma sice 4x4 hodil zpět na kola, ale pohmožděné lýtko mu neumožňovalo stát ve stupačkách a tím pádem si vylosoval bodované 11. místo.
Výsledky:offroadmaraton.cz/vysledky.html

Mistr Quad Veteráni:

Doposud neporažený Vladimír Novotný ani v Ostravě na 2,5 km dlouhé trati neměl konkurenta. Tímto tempem se jezdec s veteránskými tabulkami stane do konce sezony alkoholikem. Samozřejmě myšleno s trochou nadsázky. (Pro neznalé, výhry obsahující lahve alkoholického moku pro první pětici jezdců jsou tradicí offroadmaratonů). Radek Stöhr po předchozím třetím místě na 4 hodinovce v Ústí nad Labem dosáhl i v Ostravě na bednu, nyní však na druhou příčku. V Ostravě měřil síly s Kodim, bojoval s ním přes půl 3 hodinového závodu, i když byl Kodi v trial pasážích rychlejší, ne a ne Radka předjet. Kodi ale nemusel věšet hlavu, třetí místo na této trati není vůbec špatné umístění.
Výsledky:offroadmaraton.cz/vysledky.html

Pohár Quad SP:

Pohárové sportky obsadily startovní pole v počtu 25 jezdců. V této třídě se děly věci, kompletní špice selhala (dle celkového bodování). Tu pád (Martin Krejčík), tu nefunkční brzdy (Ollie Roučková), tam zase uražený čep řízení (Karel Mařík), nějaký ten pád s následkem svlečené gumy (Patrik Vítek)… Tohle všechno potkalo lovce celkového umístění. Dominik Škarka vykličkoval ze všech svízelných situací a v klidu si dojel pro první místo, ze kterého sesadil Lukáše Kobzu. Ten v samém začátku závodu vystřelil jako tryskáč, ale síly odpadaly a prvenství neudržel. Třetí místo těsně uhájil Jaroslav Vogl.
Výsledky:offroadmaraton.cz/vysledky.html

Pohár Quad Tr do 500:

Marek Toul opět dosáhl na nejvyšší metu kategorie, kličkování v technických úsecích si vychutnával plnými doušky. I přes zakolísání si za zády pohlídal stádo pětistovkařů. Michal Řezníček třetímu Davidovi Brumlovi nadělil 4 kola. To na této trati nebylo zas tak snadné, místy jednokolejná trať zahalena do mlhy sebou přinášela úskalí při předjížděcích manévrech. Nejhorší byly momenty, když se mlha rozestoupila a za ní najednou stromy. I když si jezdci trať načetli, pod náporem gum se neustále proměňovala.
Výsledky:offroadmaraton.cz/vysledky.html

Pohár Quad Tr nad 500:

Další doposud neporažený jezdec, Petr Špak. Ten si vyšlápl rázným krokem pro netypický pohár a také si jej odvezl domu, jeho čistá jízda mu vykroužila 42 kol. Martin Ševčík se doslova rval o druhou příčku s Liborem Horákem. Oba jezdci najeli shodných 39 kol, a zase ty proklaté dvě vteřinky je od sebe oddělily.
Výsledky:offroadmaraton.cz/vysledky.html

Pohár Quad do 300:

Během přejímek se ukázalo, že se na start této kubatury postaví jen 6 jezdců. Nejvýraznější z třístovkařských jezdců Zdeňek Husák všem ujel a nedělal si sebemenší problém s krkolomými výjezdy. Bylo zajímavé sledovat jak si jezdci počínají s tratí, ve které najednou nastala prekérní situace se zašprajcnutou 4kolkou přímo uprostřed výjezdu. Jejím majitelem však nebyl ani druhý Štěpán Urbanczyk a ani třetí Dalibor Dufek. Tahle trojice ztrácela na dlouhé rovině, ale o to víc se pouštěli do lesů. Tam na ně silnější kubatury neměly.
Výsledky:offroadmaraton.cz/vysledky.html

Quad Junior mladší:

Tomáš Vašátko sesedl z kola, skočil za řídítka 4kolky, a s 13 koly si vyjel 3 místo. Jakoby popíchl tátu, kterému se v Ostravě nedařilo, ale v následujícím dni si při dvouhodinovém závodě Německého crosscountry dojel pro druhou příčku. Tihle dva jezdci z jedné stáje měli velmi úspěšný víkend. Abych se vrátila k juniorům závodícím v Ostravě, druhý dojel Jakub Nejedlý a prvenství patřilo Denisovi Šetkovi.

Fotogalerie:

myfa.rajce.idnes.cz/2011_Offroad_Ostrava/
azik07.rajce.idnes.cz/17.09.11_OffRoad_Maraton_Vresina/
ofrud.rajce.idnes.cz/offroad_Ostrava_19.9.2011/

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 2.00 Známkováno: 8x

Články šampionátu Offroad Maraton

OffROAD Maraton 2017 startuje v Šiklově mlýně

10.03.2017, Závody
Praha 10. března 2017 - První závod 18. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 25. března v Šiklově mlýně na Vysočině...

Kalendář OffROAD Maratonu 2016

04.01.2016, Závody
Kalendář OffROAD Maratonu 2016. Termíny a místa závodů na příští rok jsou tu. Vyznačte si do kalendáře! ...

Poslední letošní Ředhošť

08.11.2015, Závody
Tento víkend se rozdaly poslední body seriálu Offroad Maraton 2015 na závodech v Ředhošti opodál Litoměřic. Celou sezónu...


Nepřehlédněte

Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.40s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce