QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo

RANGER RZR XP 900 výhra ve dvou kategoriích na Dakaru 2012

Zdroj: Polaris | Datum: 20.02.2012 | Zobrazeno: 1997×

RANGER RZR XP 900 výhra ve dvou kategoriích na Dakaru 2012
Oficiální tým Polaris/Xtreme Plus, se letos poprvé zúčastnil nejobtížnějšího off-road závodu planety. FIA představila zbrusu novou kategorii (T3) pro stroje druhu RZR ( SxS).



Tým Polaris/Xtreme Plus již dříve testoval vozidlo RZR XP900 a účastnil se různých soutěží, podařilo se mu také uspět a vyhrát off-road závod z Dakarské serie v Rusku v červenci 2011
Ale Dakar je zdaleka jiný příběh, délka závodu přesahující 9 000 km skrze země jihoamerického kontinentu. 469 účastníků muselo odolávat dramatickým změnám terénu a extrémním podmínkám místního podnebí. Samotní pořadatelé závodu hodnotí závod roku 2012 za jeden z neobtížnějších v posledních mnoha letech. Team Polaris/Xtreme Plus přihlásil zkušeného francouzského jezdce „Williama Alcaraze“ startujícího s číslem 374, který má bohaté zkušenosti z dřívější doby na pozici jak jezdce, tak navigátora, což mělo významný podíl pro dosažení výborného výsledku a dojezdu do cíle v Peru!
Po dvou týdnech tvrdého závodění RZR XP ukazuje, že i když je nováčkem ve startovním poli dokáže pracovat v extrémních podmínkách při plném zatížení bez technických závad nebo jiných problémů. Navíc se podařilo RZR XP se startovním číslem 374 zvítězit ve dvou různých kategoriích: T3 a sólo. V jedné z nejdelších etap bylo zaznamenáno umístění v celkovém pořadí v první třicítce všech závodníků. V závěrečném součtu celkového pořadí obsadil Alcaraz čtyřicátou druhou příčku v konkurenci všech speciálních závodních automobilů a to je určitě významný úspěch jak pro jezdce, tak pro Xtreme Plus Team a skvělé vozidlo RZR XP900. Ostatní vozidla v kategorii pokud dojela tak se umístila hluboko v závodním poli.
V jednom rozhovoru Alcaraz řekl: „Před startem závodu z Puerto Plata, byl můj stroj RZR XP900 předmětem úsměvných narážek dalších závodníků, ale s odstupem času budil v jejich tvářích respekt“. S uznáním hodnotí že maximální dosažená rychlost stroje v rychlých pasážích nepatřila mezi nej, ale o to lepší zážitek a vylepšování výsledků přichází se strojem RZR v technických pasážích tratě. Alcaraz se stále držel ve všech etapách v 50ti nejlepších časech. Téměř bez nutnosti servisních zákroků. Nezbytná byla pouze výměna pneumatik v celém průběhu a PVT řemenu ke konci závodu, ale nic nebylo nutné řešit v průběhu jednotlivých etap. Alcaraz si pochvaluje výborné fungování celého servisního zázemí a říká, že se jedná o významný výsledek v tomto extrémním závodě jak pro POLARIS a jeho RZR XP900 tak pro tým Xtreme Plus a zcela určitě i pro jeho osobu.
Polaris/Xtreme Plus ukázal že RZR XP je oprávněným uchazečem o přední místa v kategorii T3 jeho výhody se ukazují hlavně v technických pasážích. Marco Piana, manažer stáje Polaris/Xtreme Plus prohlašuje, že je pouze otázkou času, kdy se řidiči podstatně těžších a dražších speciálů z kategorie automobilů odeberou směrem k RZR.
Jen k připomenutí. V loňském ročníku seriálu závodů Mistrovství České republiky Off-Road Maraton dosáhl Polaris Tým na první příčku právě s vozidlem Polaris RZR XP900.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Další články

Elektrická koloběžka ke čtyřkolce zdarma

14.10.2022, Články
Zakupte v období 3.10.-31.10. 2022* jeden z modelů čtyřkolky Segway Snarler AT6 a získejte značkovou elektrickou koloběž...

Ke každé čtyřkolce Segway Snarler AT6 vozík zdarma

19.07.2022, Články
Chystáte se koupit čtyřkolku populární značky Segway? Nyní dostanete ke každé čtyřkolce Snarler AT6 vozík Shark Garden v...

5 let záruka na všechny stroje CFmoto

11.03.2021, Články
I vy jste se v tomto roce stali, nebo se stanete, součástí rodiny majitelů čtyřkolek a motocyklů CFMOTO? Máme pro vás vy...



Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.64s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce