QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Batti MX Cup v Benátky nad Jizerou

Text: Ollie Roučková | Zdroj: Petr Hrubant | Datum: 14.09.2015 | Zobrazeno: 1973×

Batti MX Cup v Benátky nad Jizerou Dalším závodem pokračoval Batti MX Cup v sobotu 5. září ve středočeských Benátkách nad Jizerou. Trať již v tréninku připomínala spíš tankodrom a i přes velkou snahu místního hasičského sboru se moc nedařilo ji kropit dostatečně na to, aby tolik neprášila.



Ale jsou to přeci jen motokrosové závody a nemůžeme chtít jezdit jen po nažehlených dálnicích. Přeci jen jezdíme závodit a podmínky jsou pro všechny jezdce stejné. Čtyřkolky hobby a profi jely jako vždy sloučeně a dohromady se v těchto kategoriích sešlo 10 jezdců. Z toho 4 profíci, z nichž přijeli okusit závodní atmosféru krosu i dva závodníci z croscountry. Oproti ustálenému časovému harmonogramu, kdy quady jezdily vždy jako první na čerstvě nakropené trati, vyjely na benáteckou trať až jako poslední. Kolem poledních hodin odstartovala kvalifikace. Kvalifikace je zde brána jako „menší závod“ na 4 kola, kdy jezdci bojují o pozice na startu. Do kvalifikace nejlépe odpálil od startovacího zařízení Marek Ctibor se svou KTM před Petrem Hrubantem na Yamaze, Jiřím Šumichrastem (taktéž na yamaze) a dalšími závodníky za nimi.
V posledním kole se Hrubant ujal vedení a kvalifikaci tak dokončil na první příčce před Ctiborem a Šumichrastem. Do prvního závodu již nenastoupil jezdec, kterého můžeme znát ze seriálů croscountry s číslem 10 na své Suzuki. Nějakým nedopatřením špatně dolétl dvoják a zranil si koleno. Do prvního závodu tak nastupovalo jen 9 jezdců. Nejlépe si se startem poradil opět Ctibor, pronásledovaný Michalem Housou, Šumichrastem, Švárou a dalšími. Během pár kol se za vedoucího Marka probojoval Hrubant a po kouskách náskok vedoucího jezdce ukrajoval, až do chvíle, kdy prorazil gumu a rozjížďka pro něj skončila.
V hobbíkách si zlato nenechal vzít Šumichrast před druhým Housou a třetím Švárou. První jízdu nedokončil David Bělina, když mu Yamaha začala „prskat“ a to nevěstilo nic dobrého. Tak raději svůj stroj odstavil a sledoval dění na trati. Druhá jízda ostartovala pozdě odpoledne. Tentokrát se vedení po startu ujal Michal Housa, v patách mu byl Hrubant a za nimi se odehrával souboj ve složení Ctibor, Švára a Šumichrast. Po pár kolech se vedení druhého závodu ujal Hrubant a už si nenechal prvenství vzít. S dostatečným náskokem dojel bezpečně do cíle před Markem Ctiborem. Jako další proťal cílovou pásku Jirka Šumichrast před Michalem Housou a Markem Švárou.
V profíkách celkově tedy první Marek Ctibor, druhý Petr Hrubant a třetí Radek Porš. V hobbíkách jednoznačně zvítězil Jirka Šumichrast, druhý Michal Housa, třetí Marek Švára, čtvrtý Marek Brož a na páté příčce dokončil závod věrný závodník Vlasta Beneš. Nakonec se tedy benátecké závody vydařily a všichni odjížděli domů spokojení. Na závěr bych chtěl poděkovat pořadatelům i všem ostatním, kdo věnovali síly tomuto skvělému závodu a pozvat všechny příznivce motokrosu a čtyřkolek na další závody, které se budou konat 19. září v Dolním Bousově u Mladé Boleslavi.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Last Adventure Dobřany

10.07.2017, Závody
V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netr...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.32s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce