QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Cross Country letos podruhé

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: Quadpoint, Vojta | Datum: 29.04.2014 | Zobrazeno: 5101×

Cross Country letos podruhé Konečně se jezdci a fanoušci prestižní CC sérií dočkali druhého závodu, který se odehrál na velmi náročné a neustále se měnící trati v Drmoulu nedaleko Mariánských lázní. Čtyřkolkářské síto bylo tentokrát pořádně děravé, nejen díky tomu, že se v jeden termín setkala trojice závodních sérií. I tak nás i s motorkami na závodních roštech zalehlo na 130.


Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Bleskový startem Václav Hucl všechny omráčil

V Drmoulu pokračoval v sobotu další díl MMČR CC a jako první se na start dostala kategorie Hobbistů ATV. Ve vypjatém závodě se nejlépe dařilo Kalnému, jenž po suverénní jízdě bral vítězství. Hned za ním do cíle dojel Václav Hucl, který po bleskovém odpalu bral holleshot. Trojčičku si vyjel Vojta Chalupecký, který po 70 minutách cílem doslova proplál, pořadatelé připravili opravdu náročnou trať na které se neodpouštělo zhola nic. Odpočinkových pasáží moc nebylo a Vojta sice dojel na třetí příčce, ale bezprostředně po dojetí do cíle nám sdělil - "musím začít makat, tohle byla tragédie".

Rekordní počet závodnic:

Hned ze začátku zaostříme na kategorii žen, která vůbec poprvé v historii hostila velmi početné závodní pole, a to i s porovnáním s ostatními kategoriemi. MMČR Cross Country doslova podlehlo dámské kategorii, poprvé v historii se dam sešlo 6.
Šest bab zalehlých na startovním roštu vzbuzovalo velký respekt. Jako již tradičně dámská kategorie startovala v sobotu i neděli, pěkně ze zadních řad. Jak odpálili mistráci a přeboráři, start maršál Miroslav Haruda zvedl tabuli s 15 vteřinovým ukazatelem, ještě než ji stihl přetočit, první dáma zvedla ruku se slovy – „asi mám problém“. Startmaršál položil tabuli k zemi a čekal na vyřešení prekérní situace. Poté se startovní rituál opakoval, ale zase tu zazněla slova mám problém, ale od úplně jiné závodnice, a tak to šlo minimálně třikrát za sebou, opravdu jde vidět že dámská kategorie je dámskou kategorií.
Pak už jsme v poklidu zalehly za řídítka a po pádu vlajky se odstartoval závodní kolotoč. O sobotě se jelo ostřejší tempo, na které bohužel doplatila Magdalena Harudová, která musela po 10 minutách odstoupit ze závodu díky závadě. Trať byla zakroucená a náročná jako vždy, ale oproti minulým ročníkům se Drmoulská trať vytáhla a protáhla na úctyhodných 6 km, které jsme zdolávaly cca v deseti minutových intervalech. Z mistrácké kategorie k nám přestoupila Alena Míková, která po startu jela na třetí příčce za Magdalenou Harudovou, která si jí hlídala za zády hodně ostražitě, bohužel tento souboj po deseti minutách měl konečnou díky závadě na KTM Majdy. Ani v tento moment neměla Alena stříbro jisté, zezadu na ní dotíraly zbrusu nové závodnice Michaela Kalná spolu s Marií Rapšovou. Obě dvě jely poprvé v CC sérii a nezkušenost jim jakoby svazovala ruce, i tak holky jely pěkný závod a nakonec sobota dopadla takto: 1. Ollie Roučková, 2. Alena Míková, 3. Michaela Kalná, 4.Lenka Krejnická, 5. Marie Rapšová, 6. Magdalena Harudová.
Neděle už byla v poklidnějším tempu, hned od startu se jela svižná, ale pohodlná jízda. Trať se změnila, motorky vyjely pár koryt a tam kde v sobotu byla trať rovná se v neděli ukázala jako dokonalý tankodrom. Ale podmínky měly všechny závodnice stejné, a v cílové rovince se nejvíc radovala Lenka Krejnická, která sice dojela až čtvrtá, ale dojela a svou premiéru si odbyla na výbornou.
  • Výsledky:  Sobota: 1. Ollie Roučková, 2. Alena Míková, 3. Michaela Kalná
  • Výsledky: Neděle: 1. Ollie Roučková, 2. Alena Míková, 3. Magdalena Harudová

Mistrák Sportek prvenství atakoval Jan Kadeřábek:

V sobotním 90minutovém závodě si nejlépe počínal Jan Kadeřábek, který neponechával nic náhodě. Svojí razantní jízdou se snažil vydobýt výsostné právo celkového součtu bodů. Jen o půl vteřiny se jeho času přiblížili Marin Miřejovský a Ronald Hackebail. Polovinu závodu na sobě jeli nalepeni Tomáš Kadeřábek s Martinem Miřejovským tak, že to do nedělního závodu slibovalo velmi vyrovnanou partii, ale o sobotě tomu tak nebylo. Tomáš Kadeřábek přetahoval dlouhé lavice, ale při jednom z doskoků přetrhl řetěz a závod pro něj skončil. Třetí příčka padla do klína Ronaldovi. I v neděli si prvenství pohlídal Jan Kadeřábek, a druhé místo doznalo velmi zajímavé zvraty: tady se jelo na krev opět mezi Tomášem Kadeřábkem a Martinem Miřjovským. Kluci jeli opravdu natěsno, až se v jednom momentě střetli a Tomáš z tohoto zaškobrtnutí vyšel s přelítnutím přes řídítka. Po pádu se sebral velmi rychle a do cíle dojel na třetí příčce, čtvrtý dojel Ronald. V součtu obou dvou dní výsledky dopadly takto: 1. Jan Kadeřábek, 2. Martin Miřovský, 3. Ronald Hackebail. THF team propichoval jednu gumu za druhou a zlaté ocenění z Offroadmaratonu doplnili nedělní smůlou.
  • Výsledky: 1. Jan Kadeřábek, 2. Martin Miřovský, 3. Ronald Hackebail

Holeshotům ovšem vládl Porš:

Kategorie Mistrů ATV i ve druhém závodě doznala bodovaného umístění. Pětice jezdců o sobotě trať projela natolik svižně, že směle mohli konkurovat nejlepší pětce sportkařů. Komu se až nevídaně podařilo vyletět pořadím vzhůru, byl Miloš Syrůček, který přejel z Offroadmaratonu až na nedělní závod. Miloš přijel, všem ujel a zvítězil a k tomu všemu na jednoválci - SMC Gladiátor 720. V celkovém součtu mu toto umístění stačilo až na třetí obodovanou příčku, což značí pěknou bitvu o Mistrovský titul. Z prvenství se radoval Jan Dušek, který si během součtu obou dvou dní vyjel nejvíce bodů, za záda se mu nalepil Karel Míka, který úspěšně jak v sobotu ta i v neděli odrážel hodně ostré ataky Martina Porše. Ten v souču bodů dojel až na 4 příčce.
  • Výsledky: 1. Jan Dušek, 2. Karel Míka, 3. Miloš Syrůček.

Junioři na startu opět v malém počtu:

Dvojice Juniorů II. Zaručila velmi pěknou bitvu o první a druhé místo, dravci nenechali nic náhodě a jeli full gas plných 40 minut. Radek Porš urval v obou dvou rozjížďkách zlato, nechal za sebou Lukáše Málka, který si teprve zvykal na nové závodní náčiní, na kterém se už musí řadit.
Kvalt nahoru i dolu po dvaceti minutách nebyly problém, ale ztrátu a Radka už Lukáš nedotáhl. Adámek Málek si v kategorii Juniorů I. vyjel zlato. Je vidět, že se malý jezdec hodně zlepšíl, ještě pár závodů a Adam nenechá nic náhodě. V Juniorských kategoriích všechny  Juniory doprovázejí kluci na motorkách, jakmile se cokoli stane vždy je pomoc na místě ihned a tím pádem se nemusí rodiče tolik obávat o své malé závodníky.
Po závodech jsme se všichni vrhli na gril u Quadpointu a po pořádném kusanci masa jsme se vydali na vyhlášení. Nesmím opomenout a poděkovat za dokonalou přípravu tratě všem z Drmoulu, kteří na trati makali s lehkou i těžkou technikou.

Pokračování článku: Video

Kapitoly článku

  1. Závody
  2. Video
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu MČR Cross Country

Zrušená Vysoká Pec

30.03.2017, Závody
Bohužel musím zrušit závod Crosscountry, plánovaný na 1 - 2 dubna ve Vysoké Peci....

Zabahněné Sedlčany

20.03.2017, Závody
S pořádáním prvního mistrovského závodu si opět pospíšila série Cross Country, o uplynulém víkendu připravili dvoudenní ...

První závodní Stels v ČR

30.01.2017, Závody
Stels Guepard 850i V-Twin, se v našich končinách stává realitou. Po loňském představení, nastala otázka jestli se tato r...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.43s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce