QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Crossracing Cup - Karlín

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 09.08.2011 | Zobrazeno: 5969×

Crossracing Cup - Karlín Poklidné nedělní ráno probudilo burácení motorů čtyřkolek, motorek a side na trati poblíž městečka Karlín u Čejče. Čeští, slovenský i polský jezdci tu bojovali o vavříny a body.


Kapitoly článku

  1. Crossracing Cup - karlín
  2. Kompletní fotogalerie

Srpnová řežba, napnuté nervy se nesly hlavně ve třídách Hobby, EliteProffi, Veteráni, Junioři.
Nedělní ráno rozproudili Juniorské kategorie. Junioři svoje dvěpádi vyslali do několikaminutové bitvy ještě za perfektních podmínek tratě. Čistě motokrosová trať byla výzvou pro Mariána Klíče, který si vyjel pro prvenství v obou rozjížďkách i v měřeném tréninku měl jeden nejlepších časů. Malach Martin dojel celkově druhý a třetici uzamkl Štěpánek Martin. Velkým překvapením na 8 místě byla jezdkyně Jitka Konířová, které motokros zachutnal a už už plánovala další blížící se závody Crossracingcupu.

Výsledky: 1. Marán Klíč, 2. Malach Martin, 3. Štěpánek Martin


Smečka 17 predátorů se na urovnanou trať vyřítila bez jakýchkoli zábran a fyzikálních zákonů. Místo klidného popojíždění se drtily páčky plynů a snad patnáctimetrové skoky byly k neuvěření. Dvojice závodníků Picmaus s Nogajem, celé stádo rozběsněných predátorů nechali daleko za zády hned od startu. Nenechali se ukolébat rozdrancovaným sjezdem a při prvním nájezdu na skok už bylo jasné, že tihle dva borci pojedou sólo jízdu. Klíč Marián mladší vylovil z paměti nadrilovanou trať a svou dvěpade zkrotil tak, že si v celkově dojel pro třetí příčku. Mariánova jízda byla lehká, bez křeče, po celou dobu si se 4kolkou dělal přesně to co chtěl. V této kategorii došlo i k nechtěným strkanicím s jedním nedobrovolným odstoupením. Po přetaženém skoku byl dopad příliš tvrdý na Dokoupila Tomáše. Kterému se nalomilo zápěstí a nemohl nastoupit do druhého závodu.

Výsledky: 1. Picmaus Daniel, 2. Nogaj Michal, 3. Marián Klíč

Čtyřkolky kategorie ElitProfi:

Potom co hrazení kleslo k zemi, se namotivovaný dav řítil vstříc první zatáčce. V první rundě se start povedl Romanu Repovi, naopak start se vůbec nepovedl Lukášovi Studenému. Ten mírně zaspal a místo úprku vřed si prohlížel barevné hrazení startovacího zařízení. Z předposlední pozice se během famozní jízdy prokousal na první příčku až se zastavovalo srdce při předjížděních manévrech krutou rychlostí KTM. Tuhle rundu si zasloužil, čistou jízdou uštval Repu i třetího Mariána Klíče. Fenomenálně je předjel a ještě jim cca o 100 metrů podjel. Ve druhém závodě si tentokrát s přehledem Lukáše pohlídal Repa, pěkně za svými zády. Nedal mu sebemenší šanci na předjetí, sice Repa ztrácel v průjezdech šikan, ale do výjezdů mu jeho KTM letěla rychleji. Marián Klíč se rozhodl, že letos bude sbírat bodované pozice jako na běžícím páse, i v Karlíně si dojel pro pár cenných bodů a to hned pro body za bronz.

Výsledky: 1. Repa Roman, 2. Lukáš Studený, 3. Marián Klíč

Veteráni

Veterány poměrně jistě vodil obě rundy Palme Pavel, v závěsu za ním se držel Jendřišák Radek v obou jízdách s ním tvrdě bojoval Mimlich Tomáš. Jendříšák všechny dotěrné ataky odrážel a stříbrný pohár nad hlavu vyzvedl právě on. Nikdo z fanoušků nechtěl věřit, že právě sleduje veteránskou kategorii, vždyť tihle jezdci lítali kosmicky vysoko co skok to polet na Redbull pohon.

Výsledky: 1. Pavel Palme, 2. Jendřišák Radek, 3. Mimlich Tomáš

Kapitoly článku

  1. Crossracing Cup - karlín
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Last Adventure Dobřany

10.07.2017, Závody
V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netr...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.66s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce