QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Crossracing Cup zahájil tradičně v Břeclavi

Text: Ollie Roučková | Foto: Tomáš Jankovič | Datum: 07.04.2011 | Zobrazeno: 5262×

Crossracing Cup zahájil tradičně v Břeclavi Do prvního quadcrossu Mistrovství Moravy Crossracing Cup 2011 se přihlásilo 81 jezdců. Prvních jarních závodů se Crossracing cup zhostil jak se patří, závodníci z Čech, Moravy i ze zahraničí si pochvalovali připravenou trať. Kropilo se, rovnalo se, ale bohužel jen do první rozjížďky, poté se trať rozmašírovala tak, že se zde opravdu prověřila zimní fyzická příprava. Po stránce zázemí bylo všeho dost, i stánky s doplňky byly ověšeny fůrou věcí.


Kapitoly článku

  1. Krátký report
  2. Kompletní fotogalerie

Rekordní počet jezdců se rozdělil do pěti kategorií: Děti, Junior, Elite,Veterán, Hobby, a Profi.

Profi

V kategorii Profi se sešla absolutní špička: Martin Liška, Lukáš Studený, David Tušl, Jan Jasanský… Právě tato kategorie se postarala o pár kolizí hned v první rozjížďce, ze které těžil Martin Liška a Lukáš Studený. Ten se hned dral před Martina, jak jen mohl, ale Lišákův závodní speciál udržel první místo této rozjížďky. Jen je škoda, že se jeho Yamaha poté pokazila a do druhé rozjížďky nemohl Martin Liška nastoupit. Od startu do cíle tak vedl Tušl, na kterého se tlačil Lukáš Studený. Celkově tedy Lukáši Studenému patří zasloužené první místo, druhý skončil David Tušl a bronzová příčka patřila Romanu Repovi ze slovenské stáje.

Hobby

24 jezdců v této kategorii okusilo prašné podmínky, ze kterých nejlépe vyšel Daniel Picmaus, který sváděl divácky atraktivní souboj s druhým Antonínem Pouteckým. A aby stupně vítězů byly kompletní, tak k Yamahám 450 vpasovala jedna Kawasaki 450 - zasloužil se o to třetí Luboš Buriánek. Nejméně oblíbená 4. příčka patřila Liboru Vittekovi a pro páté místo si v písečných roletách dojel s Yamahou 700 Jaroslav Kuběna. Velmi početné startovní pole hobbíků přivítalo i několik nových jezdců, kteří quadcrossové závody jeli úplně poprvé, ale i ostřílení jezdci. Mezi ně patřil i Miroslav Kácha, jemuž sice na Yamaze 450 popraskaly sváry kyvky, i s tímto defektem si ale dojel pro 19. místo. Když si prohlídneme startovní listinu, je jistě příjemné, že se mezi ostré závodní stroje vecpaly také značky jako je Access nebo SMC. Tyto závody jsou opravdu otevřené pro všechny.

Elite

Slovenské stáje obsadily první i třetí místo prvenství prvního závodu Crossracing Cupu si doslova a do písmene vydřel Martin Rehák. Druhý na stupně vítězů vyšplhal Čech Tomáš Rytíř a bronzoví vavřín si domů na Slovensko odvezl Denis Hanko.


Veteráni

Zde se děly věci! Někteří veteráni se hádali o pozice po sloučení dvou kategorií do jedné, ale vše se ukočírovalo a přerovnalo. Zlatý kov si na hruď pověsil Jarda Faktor, druhý dojel Pavel Palme v těsném závěsu na ním dokončil Radek Jindříšek.

Kapitoly článku

  1. Krátký report
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Last Adventure Dobřany

10.07.2017, Závody
V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netr...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.45s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce