QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Jak to vidí máma

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 30.07.2014 | Zobrazeno: 2632×

Jak to vidí máma Neustále přinášíme rozhovory se závodníky, jen zřídkakdy zabrousíme do zákulisí k mechanikům a dnes tomu bude úplně jinak. Vyzpovídáme mamku dvou závodníků jedoucích pod Vype racing teamem. Všichni známe takovou tu frázi – hlavně to neříkej mámě, u Vype racing teamu je všechno naruby, tady se mamce nic neutají. Přinášíme rozhovor nejen o tom, jaké to je mít dva závodníky na startu.


Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Kompletní fotogalerie

Vype racing team patří k těm nejlepším ČR závodním teamům co se rallye závodů týče, ale také na Cross Country půdě se jim nevede vůbec špatně a to hned v podání obou dvou riderů Kouteckých. Přinášíme vám rozhovoru s maminou Monikou Kouteckou. Ta je se závodníky na každém závodě a vždy netrpělivě sleduje jejich počínání.

Rozhovor:

Kdy poprvé kluci přišli, že budou závodit?
S tím závoděním to byl tatínka nápad jak jinak. Nejprve to Toník ve 12ti letech zkoušel na motorce, ale to nebylo ono, pak mu táta pořídil čtyřkolku a to už se mu zalíbilo. Filip začal závodit už v 6ti letech. Tak vidíš jak dlouho už závodíme. Myslím, že Tonda závodí od roku 2007 a Filip od roku 2008. Na jednu stranu jsem ráda, že něco dělají a nečučí pořád do počítače až na ten strach. Nejšťastnější jsem když kluci dojedou a nic se jim nestalo. Když vidím že jsou unavený, ale šťastný že skončili na bedně.

Jaký to je mít doma dva závodníky?
Mít doma dva závodníky je docela náročné jak časově tak finančně .
Co je pro tebe nejtěžší když ti kluci stojí na startu?
Když kluci stojí na startu tak mám takový strach, že se mi klepou ruce a hrozně buší srdce. Nejtěžší je pro mě dívat se jak startují. Jsem šťastná když start proběhne v pořádku.

Ale u vás se závodilo už dřív?
Jo jo už Tonda (táta) závodil na motorkách. Od 15 let za přispění bývalého JZD Chýně a svého kamaráda Romana Rajtory jezdil v kategorii motocross. Tonda chtěl aby kluci taky závodili na motorce, ale jim se líbí víc čtyřkolka.
Jako mamka musíš na víkend navařit, připravit vše do karavanu a asi i hadry pro závodníky. Jak to je, dělají to kluci nebo je skoro vše na tobě?
Příprava na závody je šílená, už v půli týdne mám napsaný seznam co uvařit co napéct a co zabalit za oblečení a pak jen odškrtávám co mám hotové. Kluci to všechno nechávají na mě. Vědí že se nemusí o nic starat. Ale pomáhají tátovi s nakládáním čtyřkolek a ostatních věcí potřebných k závodění.

Závody, prach, bahno nevadí ti to?
No co ti mám na to říct když je prach tak nadávám, že to práší a když je bahno tak, že je všechno zablácený. Když je po závodech tak ta představa že budu zase prát, prát a zase prát a čistit a čistit je hrozná, ale jen co se všechno uklidí tak už se zase začne přemýšlet kam pojedeme .
Na jaké závodní série jezdíte?
V Čechách jezdíme Offroad maraton a v Německu BQC, když je čas tak si jedeme zazávodit i jinam třeba na MMČR a nebo na Endurance masters.

Po závodech se kluci asi pěkně předhánějí. Je složité je krotit?
Kluci to moc neřeší jenom se trumfují kolik kdo za víkend má pohárů.
Zasahuješ klukům do závodů s přihlédnutím na školu?
Se školou je to dobrý Filip se velmi dobře učí má samé jedničky a Toník ten už pracuje. Myslím si že by mi to stejně nebylo nic platný kdybych chtěla zasahovat do závodů kvůli škole.

Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Německo

Nico Russ šampion QuadTrophy DE 2012

08.02.2012, Rozhovory
Poprvé startoval na QuadTrophy DE a hned si dovezl zlato. A aby toho nebylo málo, pro Nica to byl vůbec druhý závod 4kol...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.28s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce