QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Marie Musilová

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: offroadmaraton.cz | Datum: 15.04.2011 | Zobrazeno: 3944×

Marie Musilová Závodní pole se plní nejrůznějšími kubaturami, věkové rozmezí závodníků je rozmanité, ale co je hlavní, že se mezi vyloženě mužskou zálibou objevují i závodnice. Během minulé sezony se holčičí pole rozrostlo, proto vám přineseme rozhovory se třemi závodnicemi. Každá sedlá rozdílný stroj, rozdílnou kubaturu, ale spojuje je jedno – chuť závodit!


Jako první přináším rozhovor se závodnicí Marií Musilovou. Tato dračice sedlá Polarise Sportsmana.

Závodnice - Marie Musilová
Stroj - Polaris Sportsman 500 H.O.
Kategorie - Pohár quad TR do 500 ccm
Pořadí v seriálu - 14.
Body v seriálu - 27
Ahoj závodnice, kudy vedla tvoje cesta ke čtyřkolkám a kdo tě překecal, abys zkusila závody?
Díky manželovi, máme obchod se čtyřkolkami, které mě zpočátku nijak nezajímaly. Potom jsem s ním začala jezdit na vyjížďky jako spolujezdec a bylo mi jedno, na jakém stroji jedeme. Nakonec mě začala lákat představa zkusit jezdit sama. Moje úplně první samostatná jízda proběhla na Accessu Tomahawk, ale zjistila jsem, že tato kategorie čtyřkolek není pro mě to pravé ořechové. Poté jsem začala jezdit na užitkových čtyřkolkách, kde jsem měla možnost vyzkoušet několik značek, než jsem se dopracovala k tomu, že Polaris Sportsman je ten pravý. K závodům jsem se pak dostala díky vyhecování od kamarádů, kteří o nich jen mluví a přesto, že všichni mají čtyřkolky, nic nepředvedou, jen jsem slyšela "to nemáš šanci zvládnout, to nedáš, 3 kola a končíš", tak jsem se díky tomu hned přihlásila na Offroadmaraton v Přerově.

Proč jsi zvolila jednu z nejextrémnějších voleb závodů - offroadmaraton?
Offroadmaraton proto, protože jsem chtěla vyzkoušet vytrvalostní závody, které byly vhodné pro můj typ stroje, a ne rychlostní závody.


Jak na tebe působí Polárka?
Polaris Sportsman mi plně vyhovuje, cítím se na něm bezpečně, nikdy mě nezradil, dobře se ovládá a je velmi pohodlný.

Sama si vybírám kolku i podle vzhledu, jak je to u tebe?
Po začátku jsem vždy vybírala čtyřkolku podle vzhledu, přiznám se, že Polaris se mi vůbec nelíbil, ale dnes už vím, že na vzhled se nejezdí a zatím bych neměnila za jinou čtyřkolku!
Co se týče závodů, jak na tebe působí šrumec okolo startu? Mně se sevře žaludek, jsem nervozní a šíleně se bojím, ale jak se odmávne, už nevnímám nic. Jak jsi na tom ty?
Když jsme přijeli do Přerova den před závody a viděla jsem ten šrumec kolem, sevřel se mi žaludek a dostala jsem hrozný strach a pomalu jsem začala taky věřit, že to nedám. Prvních pár kol po startu jsem to chtěla vzdát. Najednou ale začal fungovat adrenalin a chtěla jsem hlavně všem dokázat, že se nevzdám bez boje. Přerov pro mě byl opravdu těžká zkouška, vzhledem k počasí a náročné trati pro začátečníka. Závod se mi začal líbit až po dojetí do cíle, kdy ze mě spadla nervozita a byla jsem šťastná, že jsem to vydržela až do konce.

Budeš závodit i nadále?
Určitě nechci se závoděním skončit, ale letošní sezónu jsem nucena vynechat kvůli pracovnímu vytížení, což mě moc mrzí.

Mívám potíž s výběrem oblečení a výbavy, co ty?
Máš pravdu, výběr je malý, také mi to dlouho trvalo, než jsem se oblékla, sháněla jsem po různých obchodech a na internetu. I Polaris má ale pár pěkných dívčích kousků…
Vím, že se o tebe doma bojí, že tě podporují, ale zároveň ti na startu šeptají pod helmu „hlavně v klidu“. Probíráš doma s rodinou uplynulý závod?
Určitě, závod s rodinou probíráme. Jaká byla trať, co čtyřkolka, kde mě zlobila a kde mě zase naopak podržela, co ostatní závodníci, atd . Už jen z toho důvodu, že moje práce je mezi čtyřkolkami a manžel i dcera jezdí na čtyřkolce, se vše probírá.

Máš nějaké portfolio pádů?
Můj první a zatím i poslední karambol byl na Accessu Tomahawk, kdy jsem šla přes "boudu", jinak nic.
Jak se připravuješ na sezonu? Minulý ročník jsi odjezdila na sériovce, bude i letos série? Doporučila bys tuto čtyřkolku začínajícím jezdkyním?
Jak říkám, sezónu 2011 vynechávám, ale návrat určitě bude zase na mém miláčkovi Polarisu a taky v sérii, i když nějaká ta menší změna proběhne. Vůbec se nebojím doporučit Polarise i pro začínající jezdkyně, protože tato čtyřkolka je ve své kategorii jedinečná!

Moc moc děkuji za rozhovor a snad se i přes pracovní vytíženost potkáme na závodech.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.27 Známkováno: 11x

Články šampionátu Offroad Maraton

U Vágnera před koncem sezony

22.10.2017, Rozhovory
Ještě nemáme dojeté seriály, ale i tak jsme se vydali za jezdci na krátké rozhovorování o sezoně současné a o tom jaké m...

Příští rok zaůtočím na Last Adventure

24.11.2016, Rozhovory
Čtyřkolkář Václav Hucl je nezmar, který tráví během motoristické sezóny většinu víkendů na závodech. Letošní sezona se s...

Smolné Milovice

02.09.2016, Rozhovory
I na lídra Mistrovských 4x4 sedla smůla a po Milovicích jej ze zlatého trůnu sesadil Daniel Matějka. Michal Vágner si v ...


Nepřehlédněte

Redakční testy





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.67s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce