QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


MČR čtyřkolek v cross country - Jinín

Foto: Matěj Oliva | Autor: Robert Požárek | Datum: 13.05.2010 | Zobrazeno: 9654×

MČR čtyřkolek v cross country - Jinín Třetí díl letošního Mistrovsví ČR a hobby závodů v cross country se odehrál v Jiníně u Strakonic. Hlavním lákadlem byl závod královské třídy MČR a všichni byli zvědaví, jestli konečně někdo získá skalp do té doby neporazitelného reprezenta ASP GROUP RAC TEAMu a úřadujícího Mistra ČR Martina Lišky. Podobně jako Martin Liška vyčnívá v kategorii JUNIOR I jeho týmový kolega, devítiletý Marek Fischer. Oba dva porážejí své soupeře rozdílem třídy a mnohé tak napadá, zda-li nejsou reprezentaty Marsu.


Kapitoly článku

  1. Junior I, Junior II, Hobby
  2. Profi, MČR
  3. Kompletní fotogalerie

Celý týden pršelo a jezdci se tak obávali (někteří naopak těšili), aby se neopakovaly bahenní lázně z loňského únorového závodu ITP ESSOX CUPu. Počasí se naštěstí v pátek a v sobotu umoudřilo. Navíc čtyřkolky tentokrát začínaly až v neděli po sobotním závodě motorek. Ty sice vyházely z tratě většinu bahna, ale druhou stranu trať pěkně rozjezdily, tak zůstalo otázkou co by vlastně bylo lepší – bahno nebo rovná trať.
Že je Jinín mezi jezdci cross country oblíbený svědčí velmi solidní jezdecká účast - na start se postavilo celkem 123 jezdců. Kdo dorazil, nelitoval. Podle reakce jezdců i diváků zatím nejpovedenější závod sezóny. Náročné lesní výjezdy, technicky náročné pasáže i rychlé úseky s pořádnými skoky. Diváci povzbuzující jezdce v jejich úsilí. Výbuchy radosti, slzy zklamání i vztek. Domácí jezdecká špička, nádherné závodní momenty, kotrmelce, těsné souboje. To všechno bylo v Jiníně k vidění.

JUNIOR I a JUNIOR II

Velmi potěšující je rozrůstající se skupinka juniorů – závod od závodu se jejich počet postupně navyšuje. Juniory čekala v Jiníně jednoznačně nejtěžší trať z dosavadního seriálu. Pro ty nejmenší byla původně připravena louka, ale po konzultaci rodičů a vedení závodu byli i tito nejmenší závodníci vpuštěni do zkrácené tratě velkého závodu. Možná poprvé v životě si tak mohli osahat úseky, kde se jezdí závody té nejvyšší úrovně. Trať byla po předchozím dnu hodně rozbitá od motorek a místy bylo i hluboké bahno, ale ti nejmenší se s tím poprali statečně.
Kategorii JUNIOR I dominovali jezdci ASP GROUP RAC TEAMu na strojích Access DRR 100. Po celou dobu závodu se drželi na prvních třech místech. Celému startovnímu opět ujel o jedno celé kolo „marťan“ Marek Fischer. Druhý skončil ze ztrátou jednoho kola Tomáš Kolpek, třetí v pořadí, Vojtěch Kroutil, ztrácel již kola dvě.

Stupně vítězů kategorie JUNIOR I
1. 11 Fischer Marek  ACCESS DRR 100 ASP GROUP RACING TEAM
2. 38 Kolpek Tomáš ACCESS DRR 100 ASP GROUP RACING TEAM
3. 7 Kroutil Vojtěch    ACCESS DRR 100 ASP GROUP RACING TEAM

Kategorie JUNIOR II je již vyrovnanější, šanci na celkové vítězství má více jezdců. V Jiníně se to podařilo Pavlu Gyuriczovi, který na druhého v pořadí, Honzu Preislera, najel 20 sekund. Třetí dojel se ztrátou 21 sekund Jirka Dauth, všichni na Yamaze.
Stupně vítězů kategorie JUNIOR II
1. 11 Gyuricza Pavel Yamaha
2. 607 Preisler Jan Yamaha
3. 7 Dauth Jiří Yamaha

HOBBY

Pořádné maso byl závod kategorie HOBBY, ve které se představilo 55 jezdců. Do startovního pole závodů ITP ESSOX CUP se po delší době vrátila i Bára Fischerová, která startovala ve třídě sportka do 400 ccm a v prémierovém závodě letošní sezóny získala 11 bodů za desáté místo. Na startovním roštu nechyběl ani velký bojovník Radek Skalický. Sotva se mu alespoň trochu zahojila zlomenina ruky, hned se pustil do závodění. Jenže v druhém kole mu po doskoku prakla protéza a i když je Radek opravdový rváč, s tímhle se závodit opravdu nedalo. Navíc Radek způsobil obrovské zděšení mezi zdravotníky závodu, kteří v prvních chvílích žili v přesvědčení, že si utrhl ruku.
Velký souboj se odehrával mezi Pavlem Jaurou (Yaura team) a Pavlem Dupačem (QuadEXtp) o celkové vítězství v této kategorii, v cíli je dělily pouhé 4 sekundy. Velmi těsný rozdíl dvou vteřin také rozhodoval o vítězi třídy TR 4x4 do 750 ccm – tím šťastnějším byl nakonec Pepa Kunrt před Milanem Hoškem.
Stupně vítězů jednotlivých tříd kategorie QUAD HOBBY:

Sportka do 400 ccm
1. 42 Pavlas Karel Suzuki LTZ 400 QuadEXtp
2. 81 Kencl Aleš Access Tomahawk ALIII.CZ
3. 27 Krivka Josef Access Tomahawk 300 ACCESS MOTOR RACING TEAM

Sportka nad 400 ccm
1. 36 Jaura Pavel YAMAHA BANSHE yaura team
2. 30 Dupač Pavel YAMAHA YFZ 450 QuadEXtp
3. 52 Kram Jiří SUZUKI LTR 450 QuadEXtp

TR 4x4 do 750 ccm
1. 49 Kunrt Josef Yamaha Grizlly 700 KOLOCENTRUM
2. 2 Hošek Milan Suzuki KingQuad 750 PKM Group
3. 64 Ševcík Martin TGB Target 425

Pokračování článku: Profi, MČR

Kapitoly článku

  1. Junior I, Junior II, Hobby
  2. Profi, MČR
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu ITP CUP

Kalendář- ČSMS Country Cross a Endura 2012

17.01.2012, Závody
I Country Cross vyvěsil pracovní verzi závodního kalendáře 2012. propisky do ruky a pečlivě si zapište čtveřici vypsanýc...

Slavnostní vyhlášení Country Crossu 2011

20.11.2011, Závody
Slavnostní vyhlášení Mezinárodního mistrovství ČR motocyklů a čtyřkolek proběhlo 19. listopadu 2011 v hudebním klubu naz...

Country Cross Sedlčany

25.10.2011, Závody
Za mlhou hustou, že by se dala krájet a dost možná ještě dál se nachází Sedlčanská kotlina. V tomto závodním doupěti poř...


Nepřehlédněte

Redakční testy





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.56s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce