QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


MČR Quadcross - Horní Újezd

Autor: Jan Jasanský - Quadrace.cz, Jonáš Saňa | Foto: Quadrace.cz | Datum: 25.06.2010 | Zobrazeno: 7431×

MČR Quadcross - Horní Újezd Závody MM ČR side a quad pokračovaly v sobotu 19.6. v Horním Újezdě. Pořadatelé se opět snažili, trať připravena pefektně, jejich snahu jim trochu pokazil noční déšť a ochlazení, ale věčně usměvavý Venca Severa všechny uklidňoval, že odpoledne bude prášit a také že ano. Ale popořadě.


Kapitoly článku

  1. Junior I, Junior II
  2. Přebor, MČR
  3. Kompletní fotogalerie

V depu se jako první objevily týmy Honzy Jasanského a Martina Lišky, jezdců ASP Group racing team, kteří dorazili již kolem čtvrté odpolední. Když ještě v šest depo kromě nich zelo prázdnotou, trochu, pravda, znejistěli, zda se nalézají na správné trati. Po sedmé hodině nastal ale masový nájezd týmů a zakrátko se depo zaplnilo. Do Mistráku se sjelo 15, do Přeboru 21 a do kategorií Junior I. a II. 13 jezdců. Zázemí připravené vskutku dokonale, elektrika nespadávala, v místní nápojce vše fungovalo a tak večer proběhl v poklidu.

JUNIOR I. (sedm jezdců)

Volné a měřené tréninky proběhly bez větších problémů a pomaloučku polehoučku jsme se přehoupli do startu prvních rozjížděk. Jako první se na start první rozjížďky postavili nejmenší závodníci tedy Junior I. Nejlépe vystartoval Lukáš Kolpek následovaný Matějem Jendřišákem a Márou Fischerem který se potýká s menšími technickými problémy na svém stroji. Toto pořadí vydrželo jen půl kola a na první místo se dostal Matěj Jendřišák. Závod se tentokrát neobešel bez kolizí a jako první se na tvrdou zem podíval mladší z bratrů Kolpeků Tomáš. Z pádu byl očividně otřesen, ale po chvilce se do závodu vrátil, a pokračoval v jízdě. V průběhu závodu se na špici probojoval Lukáš Kolpek a skvělou jízdou za sebou udržoval Máru Fischera až do konce závodu. Na třetím místě cílem projel Michal Seňko a Matěj Jendřišák se propadl až na místo šesté.
Ve druhé rozjížďce se na první pozici dral opět Lukáš Kolpek s Matějem Jendřišákem, ale oba předstihl na konci startovní rovinky Michal Seňko a na čtvrté pozici jel Mára Fischer. Toto pořadí vydrželo jen čtyři kola, když Michal Seňko v zatáčce před cílem převrátil svůj Access a chvíli zůstal ležet pod ním. Pohled to nebyl nikterak příjemný, ale po vyproštění Michala z pod čtyřkolky pokračoval v závodě. Na první místo se posunul Lukáš Kolpek, ale po chybě v jedné ze zatáček se před něj dostal Matěj Jendřišák. Na třetí pozici se držel Mára Fischer, ani jemu se však kolize nevyhnula a ve stejné pasáži traťi jako v prvním závodě Tomáš Kolpek ze své kolky vystoupil. O těchto malých jezdcích můžeme jen říci „ocelový chlapi" a Mára, řídíc se asi také tímto heslem, pokračoval v závodě. Na třetí místo se posunul Vojta Kroutil, na druhém dojel Lukáš Kolpek a vítězství z této rozjížďky si odnesl Matěj Jendřišák.

JUNIOR II. (6 jezdců)

V této kategorii bylo jasné, že to bude závod tří jezdců. Tomáše Cífky, který vede průběžné bodování, Matěje Sani a Michala Fischera. Vše ale mohl změnit Dominik Svoboda, který ze startu vystřelil jako blesk a ujal se vedení před Tomášem jedoucím na druhé a Michalem na třetí pozici. Matěj Saňa se tak trochu pozapomněl na startu a vyjel jako poslední. Na čele se po většinu závodu nic nezměnilo, ale Matěj se začal kolo od kola propracovávat z posledního místa, až zakotvil na místě čtvrtém. Když už to vypadalo, že se závod dojede v tomto pořadí, tak jinak skvěle jedoucího Dominika Svobodu postihla také kolize v zatáčce před cílem. Na čele tedy dojel Tomáš Cífka, druhý Michal Fischer a na třetím místě Matěj Saňa.
Ve druhé rozjížďce se překvapení nekonalo a na prvním místě vyjel Tomáš Cífka následovaný Michalem Fischerem a Matějem Saňou. Pořadí se během závodu nezměnilo a tak tito borci dojeli do cíle.
Nutno podotknout že jezdci obou kategorií Junior jsou tělem i duší závodníci a jen tak něco je nerozhází. Drobné kolize k tomuto sportu patří a jednou musí dojít na každého.

Pokračování článku: Přebor, MČR

Kapitoly článku

  1. Junior I, Junior II
  2. Přebor, MČR
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu MČR Quadcross

Až budu starší pojedu Mistrovství Evropy

22.12.2016, Závody
Nadpis vypovídá sám o sobě o ambicích devítiletého Jakuba Hejnýho. Má za sebou velmi pěknou závodní sezonu a už nyní ví ...

Závod od závodu zrychluju

01.12.2016, Závody
Michal Seňko je letošním nováčkem MMČR Side a Quad, ve svých 15 letech odpálil od hrazení s velkým respektem, ale v posl...

Novopečený Mistr

07.11.2016, Závody
Konec roku je již tradičně spojen s vyhlášením těch nejlepších jezdců a jezdkyň motocyklových soutěží. V kategorii Quad ...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.42s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce