QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


MČR Quadcross - Mohelnice

Autor: Jan Jasanský - Quadrace.cz | Datum: 21.09.2010 | Zobrazeno: 3292×

MČR Quadcross - Mohelnice Předposlední závod seriálu MM ČR side a quad přivítal jezdce tentokrát v Mohelnici. Hlavní depo i přilehlé loučky se poměrně brzy zaplnily, kupodivu přijelo poměrně dost jezdců všech kategorií, snad že je zlákala slibná předpověď počasí?? Zazávodit si přijel i Honza Klinko, dle jeho slov, aby těm mladým kluků ukázal, jak se startuje a také že ano, oba starty byly plně v jeho režii, dorazil i po delší odmlce Pavlík Vik, v kategorii Přebor zato chyběl Jarda Kapr, rekreující se kdesi v Itálii, nejel ani Míra Imba Kuchťák, alespoň že dorazil na kukačku, na startovním roštu chyběl i Radek pohárek Procházka. Asi že se chlapcům moc nechce postoupit z Přeboru do Mistráku (postupuje prvních pět) a tak poslední závody vynechávají?


V kategorii Mistrovství to vypadalo trochu jak na marodce, David Tušl - bolestivě naražená záda ze čtvrtečního tréninku, Martin Liška bolavá ruka ještě následek ze Stříbra a konečně i Honza Jasanský naražená ruka a po otřesu mozku z tréninku v Chlístově, přesto se všichni těšili na nedělní závody a doufali, že počasí bude tentokráte příznivě nakloněno.
Probuzení do slunného nedělního rána zahnalo poslední chmury a obavy z deště a tak v osm hodin ráno mohl začít první trénink Přeboru a po nich i dalších tříd. V kvalifikaci zřejmě časoměřičská skupina nějak nezvládla časomíru, možná večer popila víc než přiměřeně a tak ráno moc nefungovala a tak časy, které byly v kategorii Mistrovství zaznamenány, byly prapodivné. Nejvíce to snad rozčílilo Jindru pružinku Petlacha, který pobíhal po depu a pokřikoval že čas měřili zřejmě teploměrem. Inu něco na tom asi bude, na trati, která se jede něco pod dvě minuty by nemohl on a mnoho dalších dostat od Martina Lišky, prvního v kvaldě, 12 a více vteřin na kolo. No nasráno tedy bylo víc lidí. A opět se vyskytly trochu problémy s kropiči, kteří, ač byl mezi jízdou sajd a Přeborem čas, nakropili startovací rovinu těsně před startem a tak si jejich hrátky s vodou přeborníci dosyta vychutnali.

Přebor

Startovní pole přeborníků během závodního dne trochu prořídlo, to když Zdenek Poláček z Přeboru musel odstoupit po kvalifikaci pro bolest zápěstí, Marek Pondělníček, který v první jízdě v Přeboru nedal nikomu šanci a s velikým odstupem zvítězil stylem start-cíl, po dojetí do depa zjistil, že při něm stáli zřejmě všichni svatí, protože poslední kolo, nebo víc??, jel s rozlámaným excentrem, ve kterém osa držela snad jen zázrakem. Co by se stalo, kdyby se mu kousla na jednom z dvojáků, které v přebornících dával jen on a Lukáš Miler, si nechci ani domýšlet. Druhou rozjížďku nejel a tu tedy opanoval Lukáš Miler v první jízdě druhý, který, nikým neohrožován, si dojel pro první místo i přes nezaviněnou kolizi s Pepou Barilou, při které Pepa svůj stroj opustil a otřesen již v závodě nepokračoval.
V obou rozjížďkách se dlouho na druhém místě držel nezlomný Honza Rejholec, ale ani při něm tentokrát nestálo štěstí. V první rundě přehnal odskok a tak, aby nevyjel mimo trať, si mašinu zašlápl a než se mu povedlo stroj znovu uvést do chodu, propadl se na místo poslední. Pár míst sice ještě stáhl, ale na víc nezbývalo čas ani sil. Sil však měl dost na to, aby nám vynadal, ať jdeme laskavě do háje, s tím hecováním, že jsme ho tak vyjančili, že to přepísknul. Počastoval nás ale i různými přezdívkami, na tomto seriózním webu pochopitelně nepublikovatelnými V druhé, opět z druhého fleku odstoupil poté, co jel takovou kládu, že se mu protočil unášeč rozety na ose.
Jirka Kašpar tradičně v první rundě odstartoval z posledního místa, zřejmě se chtěl pokochat jízdou ostatních, pak si asi uvědomil, kde a proč tam je a zahájil stíhací jízdu. V druhé rundě pak odstartoval lépe, lépe i skončil a to mu nakonec stačilo na celkové třetí místo za Michalem Gáborem, který jel víceméně na jistotu. Nakonec tedy skončil celkově jako první Lukáš Miler, před druhým Michalem Gáborem a třetím Jirkou Kašparem.

Junior

Stihl jsem sice sledovat jen kategorii JUNIOR II., ale stálo to za to. Kluci jeli zkrácenou trať, bez nebezpečných dvojáků a výjezdů, ale i tak se bylo na co dívat. První rozjížďku ovládl Tomáš Cífka, s velikým odstupem za ním pak skončil Marián Klíč jun. a Michal Fišer. V druhé pak Tomáš, zřejmě přespříliš nabuzený, vyjel o zlomek vteřiny dříve než měl a tak skončil ve žbrdlení, které nestačilo spadnout. Marián po vzoru Tomáše přiměl svůj stroj k dopřednému pohybu také a stihl se tak zamotat do žebříku i on, i když to měl s chlupem :-) . A tak zatímco ostatní chlapci uháněli vesele vstříc nástrahám trati, Tomáš s Mariánem se pomalu vymotávali. Ani nevím, co si Marián od táty předsedy po závodu vyslechl, rozhodně ale tam slov chvály moc nebylo.Nutno ale ke cti obou dodat, že stíhací jízdou si zajistili Tomáš třetí a Marián čtvrté místo ze vedoucí dvojicí Fišer a Matěj Saňa.

Mistrovství

Že dva hlavní favorité závodu byli handicapovaní již bylo zmíněno výše, na jejich výkonu v závodě však nebylo téměř nic znát. Obě rozjížďky vyhrál Martin Fox Liška, druhý se umístil David Tušl a jako třetí dvakrát skončil David Šimek, který opět předvedl pěknou a bezchybnou jízdu. Koncem druhé rundy David začal Martinovi zle zatápět, velice pěkný souboj chlapci předvedli, Martin si však svoji pozici udržel do vítězného konce. Velmi smolná byla druhá rozjížďka pro Lukáše Studeného, který zhruba v polovině závodu musel výrazně zvolnit z důvodu prázdného zadního kola a propadl se tak zhruba do středu startovního pole. Do té doby se držel na druhém místě za Martinem Liškou a věřím, že tuto příčku by si i udržel, protože předvedl stylově čistou a bezchybnou jízdu.
Překvapením pro mne osobně byla jízda Jindry Pružinky Petlacha, který ani moc nevykvetl a v obou jízdách se motal kolem pátého místa. Asi šel chlapec do sebe?? Honza Klinko, jak již výše zmíněno, v obou jízdách předvedl mládencům, jak se startuje a zatímco v první jízdě se držel několik kol na prvním místě a poté se postupně propadl na místo čtvrté, v druhé pak odstoupil krátce po startu, neboť se mu nelíbily zvuky, které začal vydávat motor jeho KTM a nechtěl mu přivodit nějakou větší škodu. No a o tom že Mohelnický lomy jsou zrádný se přesvědčil v tréninku Radek Šimice, který nedoskočil dvoják do kopce a znechucen svou kolku opustil, totéž pak po něm zopakoval v první rozjížďce Kostelecký. Oba přežili tuto kolizi bez větší újmy, Radek pokračoval po chvíli dál, zatímco Kostelecký usoudil, že tento den již ho to nebaví a tak ze závodu odstoupil. A že tato lokalita jim není souzena, se bohužel přesvědčili i Pavlík Vik jun. a Radovan Bubu Bureš, kteří se minulý rok rozbili na dvojáku z kopce. Tento rok se Pavlík v první rozjížďce rozbil (naštěstí je v pohodě) na horní lavici, která ho na doskoku nehezky kopla a Radovanovi pro změnu odešla klika.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.60 Známkováno: 5x

Články šampionátu MČR Quadcross

Až budu starší pojedu Mistrovství Evropy

22.12.2016, Závody
Nadpis vypovídá sám o sobě o ambicích devítiletého Jakuba Hejnýho. Má za sebou velmi pěknou závodní sezonu a už nyní ví ...

Závod od závodu zrychluju

01.12.2016, Závody
Michal Seňko je letošním nováčkem MMČR Side a Quad, ve svých 15 letech odpálil od hrazení s velkým respektem, ale v posl...

Novopečený Mistr

07.11.2016, Závody
Konec roku je již tradičně spojen s vyhlášením těch nejlepších jezdců a jezdkyň motocyklových soutěží. V kategorii Quad ...


Nepřehlédněte

Redakční testy





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:2.47s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce