QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


MČR zabalené v bahně

Text: Matěj Oliva | Foto: Ondřej Toman, Petr Štola | Datum: 24.03.2010 | Zobrazeno: 9760×

MČR zabalené v bahně O víkendu odstartoval prvním závodem podnik ITP Essox Cup - MČR v Cross Country. Pořadatel pro první závod logicky zvolil písčitou trať v Bělé pod Bezdězem. I přes veškerou snahu pořadatelů trať nebyla vždy úplně stoprocentní, ale to ke Cross Country patří.


Kapitoly článku

  1. Junior, Hobby, Profi
  2. MČR
  3. Video
  4. Kompletní fotogalerie

Junior I

První šli na řadu ti nejmenší, tedy kategorie Junior I limitovaná objemem motoru 110 ccm. Vzhledem k malé účasti nejmenších jezdců se závod velice brzy roztrhal a závodníci jezdili osamoceně. Roli favorita potvrdil Marek Fischer na Accessu DRR. Na druhém místě skončil Matyáš Tesárek a bronzový skončil Honza Dedera.

Junior II

Kategorii Junior II na startu jednoznačně vévodily stroje Yamaha. Hned od prvních metrů závodu si udělal značný náskok Michal Fischer na Yamaze, který svůj náskok během závodu navyšoval a dojel si zkušeně pro vítěztví. Druhý skončil matěj Saňa a na třetím místě dojel Pavel Gyuricza. Doufáme, že na příštím závodě už na startu uvidíme podstatně více strojů.

Quad Hobby

Start kategorie hobíků vypadal opravdu impozantně a trochu mi připomínal americkou sérii GNCC. Několik řad strojů vystartovalo do závodu za mohutné podpory diváků a řevu desítek motorů. Jak už to bývá, v první zatáčce byla velká tlačenice, která se bohužel neobešla bez nehody a převráceného stroje. Jezdec naštěstí odešel po svých, ale jeho Kawasaki už pokračovat odmítala. Na čele se vystřídalo několik jezdců, ale závod byl opravdu náročný a v hlubokém bahně jezdci často chybovali. Extrémní podmínky samozřejmě nesvědčí ani technice a nebylo nouze o zadřené a přehráté motory, zuté pneumatiky a podobné nepříjemnosti. Z celkového prvního místa se radoval Josef Křivka. Pro letošek jsou ale jako novinka i v hobby kategorii zavedné jednotlivé třídy - Sportka do 400 ccm, nad 400 ccm a 4x4 do 750 ccm, takže rozhodně bylo o co bojovat.

Quad Profi

Kategorie profi byla podobně obsazená jako u hobíků, navíc ji zdobila armáda Renegadů bojujících o vítěztví ve třídě 4x4. Nakonec jich pět skončilo na prvních místech. Ale to předbíhám. Start závodu byl stejně dramatický jako u hobíků, ale obešel se bez větších problémů a karambolů. Bohužel po cca deseti minutách závodu byla jízda přerušena pro narušení značení trati, díky kterému si někteří jezdci zkracovali závod. Po restartu začal podobně tuhý boj. V divácky atraktivních pasážích byla hlava na hlavě a  bylo na co se dívat. Především hluboké bahno dělalo jezdcům na sportovních strojích opravdu velké problémy a nejednou musela přijít ke slovu lopata.Pro vítěztví si nakonec dojel Pepa Brandt na SMC, v kategorii do 400 se z vítěztví radoval David buříval an Accessu a v kategorii 4x4 zvítězil Pepa Hort na Renegadu.

Pokračování článku: MČR

Kapitoly článku

  1. Junior, Hobby, Profi
  2. MČR
  3. Video
  4. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu ITP CUP

Kalendář- ČSMS Country Cross a Endura 2012

17.01.2012, Závody
I Country Cross vyvěsil pracovní verzi závodního kalendáře 2012. propisky do ruky a pečlivě si zapište čtveřici vypsanýc...

Slavnostní vyhlášení Country Crossu 2011

20.11.2011, Závody
Slavnostní vyhlášení Mezinárodního mistrovství ČR motocyklů a čtyřkolek proběhlo 19. listopadu 2011 v hudebním klubu naz...

Country Cross Sedlčany

25.10.2011, Závody
Za mlhou hustou, že by se dala krájet a dost možná ještě dál se nachází Sedlčanská kotlina. V tomto závodním doupěti poř...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.58s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce