QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Moto quad Hlinsko cup 2011

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 18.08.2011 | Zobrazeno: 3617×

Moto quad Hlinsko cup 2011 V sobotu 13.srpna letos vůbec poprvé ožil Důl Hlinsko quad závody. Čtrnáct jezdců a 90 rozjížděk. Dva jezdci na jedné trati, první vyhrává a sbírá potřebné body do finálových jízd, závody byly pojaté ve stylu Drifmánie.


Kapitoly článku

  1. Závod
  2. Kompletní fotogalerie

Jak už sám název napovídá, jednalo se čistě o 4kolkářské závody, vybudované partou nedočkavců, čekajících na první závody Offroadmaratonu na konci srpna. Organizátoři celou akci pojali ve velkolepém stylu, hromady jídla, hektolitry pití, obří stan s dostatečným místem jak pro diváky tak i pro závodníky. Trať vznikla v prostorách stále kutajícího dolu, což bylo příjemným zpestřením právě pro samotné jezdce. Tento průkopnický závod ve stylu Driftmánie odstartovaly tréninky po dvanácté hodině odpolední, kdy  zaváděcím kolem projelo 12 Can Am strojů, 1x Cectek a 1x Yamaha.

Celý závodní den s přehledem ovládl Kodi v barvách camo Can Amu:

ještě na něj práskneme, že i mimo závody byl k nezastavení. Stále pobíhal po trati s lopatou a hráběmi, nebo s tácem jídla. Každý počechranější flek bleskurychle urolboval. Kdo by chtěl ušetřit za bagr, určitě si Kodiho najměte.
Za ním se o své závodnické umístění hlásila celá řada zájemců: vedle zkušených Šikuly staršího a Švanďáka se vpředu objevovali i Táborák, Šikula ml, Ollie. Doposud neporaženého Šikulu staršího v závěru napínavého finále jedinkrát porazil Kodi, takže se na celkově druhém místě po vyrovnaných výkonech usadil Šikula starší před synátorem Šikulou mladším, který se s tátou mezi rozjížďkami střídal na jedné mašině. Tato mašina šla z ruky do ruky, i náhodně kolemjedoucí Kartkarel si osahal na vlastní kůži závodní stroj v čistokrevném závodě. Kartkarel přijel z Radarky kam se po závodech vracel, sebou si odvezl jedno rozjížďkové vítězství, do kterého se zakousl ještě než si oblékl helmu. Dobrou formu ukázali i absolutní nováčci, pro které tyto závody byly prubířským kamenem.
Na jednokolejné trati se dařilo spíše menším obsahům, na krátkých rovinkách se větší obsahy neměly tu možnost pořádně rozmotat. I samotný start v klidovém režimu nahrával smazání výkonnostních deficitů. Někteří start v klidovém režimu pojali dosti osobitým způsobem, místo jízdy v před couvali, místo sezení na 4kolce stáli za ní a naskakovali na ní jako na koně a někteří si zase dlouhosáhle prohlíželi startovací knoflíky.
O rozpumpované situace nebyla nouze, i když se závody táhly celým dnem až do večerních hodin, nikdo si nemohl stěžovat na nedostatek ježdění a nudných prodlev. Rozjížďky na sebe navazovaly, jezdci poslouchali pokyny pořadatelů a dobrovolnému startovnému se nikdo nevyhýbal. Smůlu měli dva z favoritů dobře ověšených mašin – Mrkef s Táborákem zradila technika nebo kolize v úzkých částech tratě. Přemotivovanost a lačnost po vítězství byla nedílnou součástí závodního tempa. Tento den bych přejmenovala spíše na Can Am day se dvěma vetřelci, kteří se nebály vyfouknout výše bodované příčky :)

Vyrovnaná šestice dokončila závod v tomto pořadí:

1. Kodi - Can Am
2. Šikula starří - Can Am
3. Šikula ml. - Can Am
4. Táborák - Can Am
5. Švanďák - Can Am
6. Ollie - Cectek

Kapitoly článku

  1. Závod
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Last Adventure Dobřany

10.07.2017, Závody
V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netr...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:2.09s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce