QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Offroadmaraton Dobřany

Autor: Tomáš Kočař | Datum: 26.05.2009 | Zobrazeno: 5144×

Offroadmaraton Dobřany 23.5.2009 - 24hours Offroad Maraton Dobřany – tak zněl oficiální název čtvrtého letošního podniku Mistrovství ČR Offroad Maraton 2009. Do Dobřan se sjelo nebývalé množství závodníků na čtyřkolkách .


Už podle internetového přihlášení stošedesáti jezdců se dal tušit obrovský zájem čtyřkolkářů zazávodit si a i, když se jich ve skutečnosti sjelo o trochu méně tak start do dobřanského kopce, který je přímo proti hlavnímu svahu s diváky,s více než stořiceti jezdci na čtyřkolkách byl impozantní. Pardon, omlouvám se, nejen jezdců, ale i jedné jezdkyně, která rozšířila startovní pole v kategorii TR. A tak Ingrid Vašíčková z Polaris týmu na čtyřkolce Scrambler 500 se zasloužila o letošní ženskou premiéru v soutěži.
Počasí přálo a pětikilometrová trať měla vše co čtyřkolku a jezdce prověří. Strmé svahy, kamenný svah, bláto, rychle prašné rovinky, úzké lesní cesty a divácky atraktivní brod relativně hlubokou tekoucí vodou. V deset hodin bylo odmáváno a za obrovského hukotu se dala masa do pohybu. Nejdříve prudký výjezd, pak následoval prudký sjezd dolů a mazlavá blátivá cesta mírně do kopce……trať byla většinou tvrdá, rychlá a často i široká, takže se neucpávala, při tomto počtu závodníků a s předjížděním taky žádný problém. Kdo byl rychlejší ten prostě jel. Míst na předjíždění bylo dostatek. Jezdecké pole se rychle roztrhalo a tak diváci, kteří se přišli podívat stále viděli nějakou čtyřkolku v akci. Kromě ženské premiéry byla k vidění i druhá „bílá vrána“ ve startovním poli Polaris RZR-S s jezdcem Josefem Kroftem, který bravurně vyhrál svoji kategorii TRV s náskokem jednoho kola.
Ve „sportkách“ závodnímu poli dominovali, tak jako v předešlých závodech staří známí na Suzukách LTR-450. První byl Marek Dobiáš ze stejnojmenného týmu, druhý dojel Erik Lesák z týmu Wings Quad a třetí tentokrát Pavel Ulman na Aprilii 550. V průběžném výsledku je pořadí na prvních dvou místech otočené, než jak dopadl dobřanský závod a oba jezdci mají velký náskok před třetím v Davidem Šimkem jezdícím na Yamaze 450. V kategorii „traktorů“ tentokrát vítězství patří Jaroslavu Chytilovi z týmu Quadmotors.cz, druhý dojel Rudolf Kolitsch z týmu Cickin Pernink a třetí Petr Přibáň z Andy Motors. V průběžném pořadí nastala změna na vedoucí pozici, kde Františka Šímu z Polaris týmu a jezdícího na Sportsmanu XP850, nahradil Milan Junek z týmu Cickin Pernink s náskokem dvou bodů a na třetí v pořadí se vyhoupl Rudolf Kolitsch z rovněž Cickin Pernink týmu, oba na čtyřkolových speciálech RotaxCickin 800.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Offroad Maraton

OffROAD Maraton 2017 startuje v Šiklově mlýně

10.03.2017, Závody
Praha 10. března 2017 - První závod 18. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 25. března v Šiklově mlýně na Vysočině...

Kalendář OffROAD Maratonu 2016

04.01.2016, Závody
Kalendář OffROAD Maratonu 2016. Termíny a místa závodů na příští rok jsou tu. Vyznačte si do kalendáře! ...

Poslední letošní Ředhošť

08.11.2015, Závody
Tento víkend se rozdaly poslední body seriálu Offroad Maraton 2015 na závodech v Ředhošti opodál Litoměřic. Celou sezónu...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.46s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce