QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Offroadmaraton Dobřany

Text: Matěj Oliva | Foto: Jiří Jonáš | Datum: 26.05.2010 | Zobrazeno: 4952×

Offroadmaraton Dobřany Ve stínu čtyřiadvacetihodinovky aut se v uplynulou sobotu jel dvouhodinový závod pro čtyřkolky. Trať byla tradičně velice atraktivní, takže jezdci se měli na co těšit.


Bohužel pro diváky už byl závod méně zajímavý, protože jejich favorité vždy na dlouhých osm minut odjeli a nebyli vidět, aby se pak během pár sekund prohnali kolem a zase zmizeli, ale to k závodům na přírodních tratích patří. Kromě toho, že byla trať velice zajímavá (především oblíbený brod), byla také velice záludná a nebyla nouze o opravdu dramatické situace a pády. Vše se naštěstí obešlo jen s modřinami, polámanými plasty a upadlými koly.
Závod byl odstartován už v nekřesťanských sedm hodin ráno a někteří jezdci měli se vstáváním evidentně problém. Jako první startovala třída nejrychlejších sportek, následována velkými pracáky a dalšími. Na start se postavilo celkem 108 strojů, což značilo problémy s průchodností trati, nakonec se vše až na drobné konflikty obešlo bez problémů.
Celý závod se jel tradičně ve slušném tempu a nebyla nouze o pády a řadu defektů, takže i depo bylo stále v permanenci. S přibývajícím časem se většina trati vysušila, pouze u brodu se vytvořily hluboké koleje, které byly pro mnoho jezdců opravdu velkým problémem. O to zajímavější to bylo pro diváky.
Na krátkou rovinatou trať se pustili i ti nejmenší závodníci a závod diktovali především jezdci doprovázení řevem dvoutaktu na strojích Access, zajímavá byla také stavba Bashanu s motorem KX85 teamu Meteorsport, který si nakonec ve své kategorii dojel pro víteztví.

24 hodin auta a UTV

Pro čtyřkolkáře byla tentokrát zajímavá i kategorie aut. Na start se postavila hned čtveřice UTV, dva Polarisy a dvě EMU. Hned od začátku se utrhla právě posádka RZR-S Bóža teamu a ujela o několik kol ostatním speciálům. Úspěch Polarisu podtrhl "tovární" team s druhým RZR-S. Obě Emu bohužel postihly technické problémy a obě posádky ztrávily značnou část závodu v depu. Na třetím místě nakonec dojela posádka s EMU UTV 700. 

K.O. Racing team

Dobřanský maraton byl pro náš team již bohužel tradičně poloúspěšný. Na Michalově TGB došlo ve čtvrtém kole k defektu (pneumatika měla v sobě pěticentimetrovou trhlinu) a to vzhledem ke špatnému rozměru náhradního kola znamenalo konec závodu. Naopak Matějovi jezdci se přes špatnou startovní pozici dařilo a dovezl KTM na třetí pozici.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Offroad Maraton

OffROAD Maraton 2017 startuje v Šiklově mlýně

10.03.2017, Závody
Praha 10. března 2017 - První závod 18. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 25. března v Šiklově mlýně na Vysočině...

Kalendář OffROAD Maratonu 2016

04.01.2016, Závody
Kalendář OffROAD Maratonu 2016. Termíny a místa závodů na příští rok jsou tu. Vyznačte si do kalendáře! ...

Poslední letošní Ředhošť

08.11.2015, Závody
Tento víkend se rozdaly poslední body seriálu Offroad Maraton 2015 na závodech v Ředhošti opodál Litoměřic. Celou sezónu...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.47s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce