QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Offroadmaraton Sedlčany

Zdroj: Polariscz.cz | Datum: 28.04.2009 | Zobrazeno: 3659×

Offroadmaraton Sedlčany Sedlčanská kotlina se stala dějištěm druhého závodu seriálu Mistrovství ČR Offroadmaratonu 2009. Dvoudenní závody se uskutečnily o víkendu 18 – 19. 4. 2009. Zajímavou a divácky atraktivní trať, si v neděli vyzkoušel i vitěz posledního závodu Dakar sám Josef Macháček a s přehledem vyhrál nedělní tříhodinovku v kategorii “sportek”, ale nepředbíhejme.


Závodní trať čtyřkolek byla poměrně dlouhá – necelých 7 km. Obavy o nadměrném prášení rozprášil celonoční déšť a v sobotu trať vypadala jako jeden velký povrch mýdla, alespoň do pátého kola, kdy trať částečně proschla, ale i tak lesní stoupák byl nad sílu mnoha sportek, které tuto část tratě často a v houfech ucpávaly. Pro mnoho z nich to byl i konec sobotního závodu. Nutno dodat, že pro traktory tento kopeček nebyl žádnou překážkou a svoji cestu si našli i přes poházené nemohoucí sportky. Nejrychlejší kolo v závodě v kategorii TR z celého pole měli shodně Josef Hort a František Šíma, kteří “sedlají” čtyřkolku Polaris Sportsman XP 850 EFI. I přes tento čas nedosáhli na bednu. Tu v sobotu obsadili čtyřkolky výroby Can Am. Na první místě byl Petr Přibáň z týmu Andy motor, druhý Venca Mach z týmu Quad Most a třetí Petr Svoboda z týmu Cickin na svém speciálu Cickin Rotax 800 vycházející z uvedeného výrobce Can Am. Ve sportkách na prvním místě dojel František Novotný, druhý byl Marek Dobiáš a třetí Erik Lesák, všichni na Suzuce LTR 450.
V sobotu se ještě odjeli tradiční dětské kategorie a kategorie invalidů.
V neděli byla situace zcela jiná. Od rána svítilo sluníčko a trať byla ještě tvrdější a rychlejší než předešlý den. Nebyla ani natolik vyprahlá, aby se prášilo a v deset hodin dopoledne vyrazily za burácivého hluku motorů více než sedmdesáti čtyřkolek na svoji tříhodinovku. V kategorii sportek se hned vedení ujal Josef Macháček, který tento závod bral jako přejezd mezi dvěma časovkami a nikoho nenechal na pochybách proč vyhrál letošní Dakar. A tak to dopadlo i o sedlčanské neděli. Druhému v kategorii sportek nadělil na své Yamaze Banshee kolo a prvnímu v traktorech hned kola tři. Druhý skončil Erik Lesák na Suzuce LTR 450 a třetí byl David Šimek na Yamaze 450. Že se trať zrychlila, vypovídá i dosažený nejrychlejsí čas kola v traktorech oproti v sobotě a ten byl 6:50, který dosáhl opět vynikající Josef Hort z Polaris týmu na Sportsmanu XP 850 EFI a nedělní vítězství si tentokrát už nenechal utéct. Druhý skončil Martin Malát z Journeymanu na svém speciálu Gladiátor 510 a třetí na bednu dojel Rudolf Kolitsch z Cickin týmu na čtyřkolkce RotaxCickin 800.
Celkově si první místo v celém seriálu průběžně drží František Šíma z Polaris týmu na Sportsmanu XP 850. Uvidíme zda si ho u drží i po dalším závodě seriálu 23.5. 2009 konaném v Dobřanech.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Offroad Maraton

OffROAD Maraton 2017 startuje v Šiklově mlýně

10.03.2017, Závody
Praha 10. března 2017 - První závod 18. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 25. března v Šiklově mlýně na Vysočině...

Kalendář OffROAD Maratonu 2016

04.01.2016, Závody
Kalendář OffROAD Maratonu 2016. Termíny a místa závodů na příští rok jsou tu. Vyznačte si do kalendáře! ...

Poslední letošní Ředhošť

08.11.2015, Závody
Tento víkend se rozdaly poslední body seriálu Offroad Maraton 2015 na závodech v Ředhošti opodál Litoměřic. Celou sezónu...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.42s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce