QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Offroadmaraton Sedlčany

Text: Matěj Oliva | Foto: Matěj Oliva | Zdroj: offroadmaraton.cz | Datum: 20.04.2010 | Zobrazeno: 6168×

Offroadmaraton Sedlčany Druhým podnikem pokračoval seriál vytrvalostních závodů tentokrát na autokrosové trati v Sedlčanech. Oproti prvnímu závodu přibyla hodina jízdy a stroje na trati kroužily celé tři hodiny.


Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

Díky smutné události v Polsku byl na poslední chvíli změněn program závodu a čtyřkolky se na trať vydali až po minutě ticha v pravé poledne. Předcházel jim ale závod juniorů, který byl neméně napínavý. Na čtyřech kolech se do sedlčanské kotliny vydala opět stovka quadistů a bylo se nač dívat. Trať byla oproti motorkám na některých místech rozšířena, protože především v horních pasážích by hlavně sportky zůstávaly viset. Sluníčkem vysušená trať pak nejlépe svědčila Františku Novotnému z NVT Sport Quad Tuningu, který dokázal jako jediný odkroužit celkem 29 kol. Opanoval tak nejen celkové pořadí, ale i třídu Mistr Quad SP.
V ní si s poměrně bezpečným náskokem takřka minuty a půl na třetího Martina Miřejovského dojel pro druhé místo Petr Nejezchleba. Ve čtyřkolkách bojovali tradičně o přední místa jezdci na Can-Amech, vyhrál Josef Hort z Can-Am X-teamu před Karlem Irlbekem a Petrem Svobodou. Také druhého a třetího v této kategorii dělilo v cíli pouhých 52 sekund. O tom, že žádná jizva se nehojí dlouho, se přesvědčil Honza Bažant mezi veterány, který v závěru tříhodinové bitvy dostal jedno kolo a podlehl pouze vítěznému Vladimíru Novotného z AMK Třemošnice. Na stupních vítězů je pak doplnil bronzový Milan Junek.
Absolutně nejlepším jezdcem mezi čtyřkolkáři byl Václav Bazika, který své nejrychlejší kolo zajel časem 6:03. To mu společně s vyrovnanou jízdou stačilo k vítězství v pohárovém klání s pětadvaceti jezdci nejpočetněji obsazené kategorie Quad SP před Ondřejem Vobeckým a Martinem Krejčíkem. Ve „třístovkách“ svedli urputnou bitvu až do samotného vypršení časového limitu David Buříval z Access Motor Racing Teamu a jeho stájový kolega Ivo Vacík. Do cíle dojeli s nejtěsnějším rozdílem dne 9 sekund. Se ztrátou dvou kol za nimi dojel na třetím místě Honza Režný. Pohárové pětistovky se staly kořistí Václava Šance z Polaris Teamu před Dušanem Partlem a Václavem Kroutilem. Traktory nad 500 ccm pak s náskokem jednoho kola vyhrál Jan Hloušek před Michalem Šándorem a Rudolfem Dvořákem.
Příjemným překvapením byl start bezmála padesátky dětí a juniorů. Jejich závody byly vypsány na krátké trati vždy na 12 minut a nejlépe si mezi nejmenšími čtyřkolkáři vedl Tomáš Kolpek před Markem Fischerem ml. a Danielem Klímou.

Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Offroad Maraton

OffROAD Maraton 2017 startuje v Šiklově mlýně

10.03.2017, Závody
Praha 10. března 2017 - První závod 18. ročníku OffROAD Maratonu se jede v sobotu 25. března v Šiklově mlýně na Vysočině...

Kalendář OffROAD Maratonu 2016

04.01.2016, Závody
Kalendář OffROAD Maratonu 2016. Termíny a místa závodů na příští rok jsou tu. Vyznačte si do kalendáře! ...

Poslední letošní Ředhošť

08.11.2015, Závody
Tento víkend se rozdaly poslední body seriálu Offroad Maraton 2015 na závodech v Ředhošti opodál Litoměřic. Celou sezónu...


Nepřehlédněte

Redakční testy





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.46s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce