QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Pepa Macháček vyhrál Dakar

Text: Matěj Oliva | Foto: KM racing | Datum: 19.01.2009 | Zobrazeno: 4794×

Pepa Macháček vyhrál Dakar Letošní Dakar je za námi a v kategorii quadů více než úspěšně. První místo Josefa Macháčka podtrhl Olin Bražina pátou pozicí v těžké konkurenci továrních jezdců.


Etrapa 14  Cordoba - Buenos Aires

Prakticky poslední etapa měří 791km, speciál z toho je 227km. Trať je plochá a rychlá, nebude to žádné technické ježdění. Na této etapě se nedá asi nic vyhrát ale určitě jde ztratit, takže se všichni budou snažit aby nepadali a nezklamala je technika. Defekt pneumatiky by byl doslova neštěstím.

KM Racing

Dobrodružství začalo v La Pampa a jezdci na závěr po projetí dvou států zažijí příjemnější krajinu, i když budou muset nadále udržovat svoji vysokou koncentraci, zejména na dlouhých zvlněných úsecích. A ti, kteří dojedou klasifikováni do cíle v Buenos Aires, uzavřou tímto obrovskou smyčku závodu a budou navždy první.  Zpět v hlavním městě Argentiny Buenos Aires, znaméná zdolání nejtěžší rally na světě. Zpět ve zdraví a s výkonem, za který se nemusí závodník stydět, to je dvojnásobný come back. Tým KM Racing se prošel přes všechny technické i zdravotní trable do vysněného cíle a že to byla cesta náročná a místy řádně dramatická, to si nechte vyprávět přímo od legend jihoamerického Dakaru. Vy jste u toho mohli být s námi a věřte, že je jen málo věcí z letošního Dakaru, které se dájí popsat slovy. Většinu si totiž musíte prožít, abyste uvěřili.
Josef Macháček - "I když mi jihoamerická verze příliš nevyhovuje, jsem s výsledkem nadmíru spokojený a to díky týmu i technice (Quad YAMAHA)

Cílová rampa v Buenos Aires

"Jsem opravdu rád, že už je závod za námi a že jsem vyhrál. Byl to můj osmý Dakar, po sedmé na quadu, z toho se mi pětkrát podařilo vyhrát. Letos byli mými hlavními soupeři Patronelli a Gonzalez. Gonzalez měl mechanické problémy, které mi umožnili si vybudovat velký náskok. Pak se mi dařilo v dunách a v náročnějších sekcích. Je mi skoro 52 a v současné době uvažuji o přechodu na auta. Patronellimu je 28 let a má před sebou slibnou budoucnost."
A.S.O. nás na závěr dakaru příjemně překvapila a do videa zařadila několikaminutovou sekvenci o Pepovi, vychutnejte si tedy jeho jízdu na příhodně nazvaném videu - Oslava Hrdinů.



Josef Macháček
opět oznámil konec dakarské kariéry v sedle quadu. Nicméně to už tady párkrát bylo, takže uvidíme, co přinese příští Dakar. Každopádně by měl vzniknout team minimálně dvou českých jezdců se špičkovou technikou, na které jel letos Pepa. Je už téměř jisté, že ii příští rok zůstane nejtěžší rally na jihoamerickém kontinentu. Na jednom z těchto quadů by měl jet pravděpodobně Oldřich Bražina, který letos sedlal loňskou Macháčkovu Yamahu.
Podle Pepy se technika osvědčila a čtyřkolka(s přezdívkou Diktator) na základě Yamahy Raptor 700 osazená dvouválcem z TDM a nezbytnými úpravami pro dálkové soutěže fungovala perfektně. Mimochodem v rychlých etapách překračovaly rychlosti čtyřkolek i 150 km/hod!

Konečné pořadí:
1. Macháček 68:22:06
, 2. Patronelli (Arg./CAN-AM) -2:34:00, 3. Sonik (Pol./Yamaha) -7:42:34, ...5. Bražina -15:59:51.

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Dálkové Rally

Ocenění sportovců DUKLY

16.10.2018, Závody
Do slavnostní síně národního památníku na pražském Vítkově mířila v pátek hvězdná plejáda nejlepších českých sportovců v...

"Ollie" Roučková – první Češka, která absolvovala Dakar na čtyřkolce

04.04.2018, Závody
V rámci pražské a brněnské výstavy mohli návštěvníci po celou dobu potkat členy týmu Moto Racing Group (MRG), kt...

Dakarská startovní čísla

08.11.2017, Závody
Dakarští jezdci mají svá startovní číslo. Včerejším dnem Dakar odtajnil startovní čísla jednotlivých jezdců z moto i qua...


Nepřehlédněte

Redakční testy





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.78s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce