QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Quadmania na lopatkách - Motochina cup

Text: Matěj Oliva | Foto: Václav Duška | Datum: 02.06.2009 | Zobrazeno: 4085×

Quadmania na lopatkách - Motochina cup Nebojte se, že by se server quadmania.cz blížil k zániku, to se jen nepodařil start do jedné z rozjížděk quadcrossu na posledním závodě nejen pro čínské a taiwanské čtyřkolky.


O čem to je?

Motochina Cup je seriál amatérských závodů motorek, čtyřkolek a pitbiků v kategoriích pro čínské, taiwanské a ostatní čtyřkolky. V každé kategorii jsou navíc vypsané závody pro juniory a ženy. je to tedy jeden z mála seriálů, kde se můžou svézt i děti. Závody se jezdí na Crossových tratích ve dvou krátkých desetiminutových rozjížďkách.

Junioři

Souboje nejmenších jezdců byly stejně napínavé, jako ostré kategorie. O dychtivosti nejmenších svědčily ulité starty, strkanice v zatáčkách a pády, jak z profi závodů. Nakonec se nikomu nic nestalo a největším problémem tak zůstaly stroje odstavené pro technickou poruchu.

Čína

Ani start čínských čtyřkolek nebyl nezajímavý, jelo se kolo na kolo a když se stroje zašpinily od bahna, nebylo téměř poznat, že se jedná o levné asijské čtyřkolky. To prozradily opět až četné odstávky na trati.

Taiwan a osudný pád

Původně bylo v plánu odjet jak závod třídy taiwan, tak i závod třídy open, kde bylo možné srovnat síly s jezdci, se kterými se setkávám v ITP ESSOX Cupu a především odzkoušet změny na redakčním Accessu Warrior. To se pdoařilo nakonec jen z části. Trakce mazlavého bahna na trati byla nečekaná a nebyl jsem jediný, kdo měl se startem problém, což je také vidět z fotek. Bohužel plynu bylo moc, spojka krátká, kola se zahryzla a tato kombinace znamenala jediné - Acces se vzepjal na zadní, opřel se o hrazdičku a padl na bok. Po okamitém nahození na čtyři a kontrole základních životních funkcí jsem se vydal na stíhací jízdu. Bohužel trať a jízda bez spojky mnoho předjíždění neumožňovala a podle toho vypadal i výsledek.

Open

Openi si vybrali nejzajímavější podmínky na trati, která se po vydatném dešti stala dokonalým kluzištěm. Místo dlouhých driftů tak byla k vidění opatrná jízda plná hodin a vyjetí z dráhy. Pro diváky samořejmě více než atraktivní zábava.
Pokud Vám doma zahálí čtyřkoolka a bojíte se vstoupit do větších cupů, je právě tento závod vaše jedinečná šance jak prověřit schopnosti své i schopnosti techniky. Více informací o závodech a výsledky najdete zde.

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Last Adventure Dobřany

10.07.2017, Závody
V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netr...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.69s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce