QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


RaceTool Amater Cup v Kramolíně

Autor: Robert Požárek | Foto: Jaroslav Vimr | Datum: 15.10.2009 | Zobrazeno: 5623×

RaceTool Amater Cup v Kramolíně Poslední závod největšího motokrosového hobby seriálu Amater Cup se konal v neděli 11. října. Pořadatelé z ADT Horažďovice sezvali jezdce do proslulého motokrosového areálu v Kramolíně. Pro mnohé „hobíky“ to byl velký svátek a jedinečná přiležitost, jak se svést na trati se světovými parametry. Lákadlo to bylo tak silné, že i přes nepřízeň počasí a únavu jezdců z celé sezóny, se na start postavilo 207 borců. Konec konců šlo o hodně – v mnoha kategoriích bylo průběžné pořadí po sedmi odjetých závodech vyrovnané, takže o konečném pořadí v seriálu měl rozhodnout právě tento závod.


Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

Čeho si pořadatelé velmi váží, je pestrost startovního pole. Vedle skutečných hobby jezdců se představí i jezdci s A licencí, na startu nechybí ženy, nejmladšímu jezdci je pouhých sedm let, nejstaršímu 63 let.
Podmínky pro závod byly naprosto ideální. Perfektně připravenou trať přes noc zkropil pořádný déšť. Určitě všichni motorkáři měli radost z toho, že to největší bahno na trati vyjezdí čtyřkolky, které se na trať vydaly jako první. To se také splnilo, stačilo 10 minut volného tréninku, aby se čtyřkolky proměnily v blátivé koule a na dětičky už čekala trať s ideálním povrchem. Občasný déšť trať udržoval v tomto stavu po celý závod, takže jezdci si závod opravdu užili.
Trať v Kramolíně má evropské parametry a je skutečně náročná. Vždyť v minulosti hostila několik špičkových mezinárodních podniků. Pro mnohé jezdce to byla jedinečná příležitost si takovou trať vyzkoušet. Na části startovního pole byl znát zpočátku velký respekt, zvláště pak ke skokům z prudkého svahu. Ale jak ubíhaly vteřiny seznamovacího tréninku, jistota jezdců rostla a většina z nich si z tratí docela dobře potykala.

4kolky

Po dopoledních volných a měřených trénincích začaly ty pravé závody. Jako první poměřili své síly na trati čtyřkolkáři. V konkurenci 24 borců jednoznačně dominoval Michal Prskavec jedoucí na speciálu Jawa 710. První rozjížďku vyhrál se suveréním náskokem 30 vteřin před druhým Lukášem Pudlo a třetím Vaškem Podskalským. V druhé jízdě už soupeři dýchali Michalovi na záda z mnohem větší blízkosti. Druhý Radek Procházka měl ztrátu pouhých 8 vteřin, třetí dojel do cíle Lukáš Pudlo.
Konečný součet bodů vynesl na stupně vítězů:

1. místo . . . M. Prskavec . . . 90 bodů
2. místo . . . L. Pudlo . . . 82 bodů
3. místo . . . R. Procházka . . . 78 bodů
Zajímavé jsou údaje o průměrné rychlosti – té nejvyšší dosáhl ve čtvtém kole první rozjížďky Michal Praskavec – 50,178 km/hod. Na nejrychlejší motorku tak zrácel pouhé 2 km/hod.

Kapitoly článku

  1. Reportáž
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Amatérské závody čtyřkolek

Fotogalerie - Last Adventure

21.04.2017, Závody
Svou premiéru si Last Adventure odbila v Milovicích u Prahy, Procamping racing teame přináší fotogalerii z dění této cro...

Pískovna Dražetice hostila HandyCup

19.04.2016, Závody
Již tradičně se v jarních měsících objevuje seriál závodů pro vozíčkáře na čtyřkolkách na trati Pískovna Dražetice. Let...

Batti MX Cup první závod

08.04.2016, Závody
Sic je už Duben,ale vraťme se ke dni kdy odtartoval seriál Batti MX Cup prvním závodem ve Světci. I přes rychle se měníc...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:2.91s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce