QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Sonik před maratonskou etapou

Text: Ollie Roučková | Foto: Rafal Sonik | Datum: 06.01.2016 | Zobrazeno: 930×

Sonik před maratonskou etapou Ani v úterý neopouští Rallye Dakar hrozné počasí. Organizátoři byli opět nuceni zkrátit rychlostní zkoušku více než o sto kilometrů (312 až 190), pro náklaďák byla etapa ještě kratší. V Argentině máme tento rok opravdu jen prach nebo déšť. Rafal musel zvolnik kvůli mlžícímu sklu.



Sonik zvolil do včerejší RZ špatné brýle, ty se mu nepříjemně mlžily, což nebyo přjemné zejména když Rafal nosí kontaktní čočky, k závěru etapy musel zvolnit a brýle si nadzvedávat.
Kdybych mohl ušetřit čas kvůli špatně zvolenému sklu, podařilo by se mi ušetřit tři až pět minut. Na jednu stranu je to škoda, protože jsem mohl vyhrát etapu, ale na druhou stranu jsem rád, že jsem v cíli navzdory problémům. Byl to opravdu fantastický den.“ - dodává Sonik.
Rafal Sonik má velmi dobré zpravodajství na sociální síti, kde skoro po každé z etap dodává krátké zhodnocení. Tentokrát jej kamera zastihla po dojetí RZ, kde stojí u jednoho z bratrů Patroneliů, který v této etapě upadl. Rafal popisuje nešťastný pád kdy čtyřkolka rotovala vedle jezdce, je až s podivem že se rotující čtyřkolce nic nestalo až na jeden zničený vypínač. Po dojetí RZ se oba dva jezdci tomuto pádu smějí. Patronei s úsměvem dodává - "Miluji Dakar!!!!"

A jedeme na maratonskou etapu:

V této etapě čeká závodníky první opravdová zkouška. Rychlostní zkouška povede v nadmořských výškách přesahujících 3500 metrů nad mořem a s neustále se opakujícími změnami terénu mezi pískem a kameny.
  • 4. etapa: San Salvador de Jujuy - San Salvador de Jujuy. Motorkáři / Čtyřkolky / Auta. Rychlostní zkoušky: 429 km Celkem: 629 km


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu Dálkové Rally

Ocenění sportovců DUKLY

16.10.2018, Závody
Do slavnostní síně národního památníku na pražském Vítkově mířila v pátek hvězdná plejáda nejlepších českých sportovců v...

"Ollie" Roučková – první Češka, která absolvovala Dakar na čtyřkolce

04.04.2018, Závody
V rámci pražské a brněnské výstavy mohli návštěvníci po celou dobu potkat členy týmu Moto Racing Group (MRG), kt...

Dakarská startovní čísla

08.11.2017, Závody
Dakarští jezdci mají svá startovní číslo. Včerejším dnem Dakar odtajnil startovní čísla jednotlivých jezdců z moto i qua...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.56s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce