QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


To pravé cross country v Božeticích

Autor: Robert Požárek | Foto: ADT | Datum: 11.04.2009 | Zobrazeno: 5585×

To pravé cross country v Božeticích Již po třetí se 4.dubna sešlo téměř 190 jezdců ITP Essox Cupu, tentokrát v Motokrosovém areálu v Božeticích u Milevska. Jestliže v předchozích dvou závodech na tratích dominovaly spíše motokrosové úseky, v Božeticích většina tratě vedla skrz lesy, které nabídly řadu těžkých přírodních překážek. Diváci ale nebyli ochuzeni ani o atraktivní skoky, a jezdci si zase pochvalovali lesní pasáže a část tratě na louce, kde se dobře předjíždělo a jezdci si mohli dopřát relativní odpočinek od náročného terénu.


Kapitoly článku

  1. Článek
  2. Kompletní fotogalerie

Quad open

Protože o kategorii Quad invalidé byl malý zájem, byla nahrazena novou kategorií Quad Open, která má stejné podmínky jako Quad Hobby s jediným rozdílem – nebude součástí celého seriálu a jezdci nezískávají body do průběžného pořadí.
V kategorii Open se představili i dva zástupci tělesně postižených, Zdeněk Kahovec a Pavel Havlík z teamu Čtyřkolky online. Oba zvládli celý závod, Zdeněk Kahovec se dokonce probojoval na skvělé druhé místo. Jediný, kdo dokázal Zdeňka porazit byl Vladimír Bouška na Yamaze 450 YFZ. A to musel svoji pozici tvrdě bránit do poslední chvíle, protože Zdeněk na svém Polarisu v posledních kolech zajížděl rychlejší časy. Nakonec Vláďovi stačil náskok, který si vybudoval v prvních kolech a o pouhé tři vteřiny byl v cíli tím šťastnějším. Třetí místo v této nové kategorii obsadil Tomáš Svoboda na Yamaze 450.

Quad hobby

Třiceti osmi jezdcům kategorie Quad Hobby jednoznačně dominovali jezdci Access Motor Racing Teamu, Davidové Babka (Access Warrior 450) a Buříval (Access Tomahawk). Opět potvrdili, že jejich team je na špičkové úrovni jak po jezdecké kvalitě, tak spolehlivosti strojů. Na trati svedli krásný a velmi vyrovnaný boj o první místo. David Babka za celý závod přišel o vedoucí místo pouze na výjezdu z jedné zatáčky, ale vzápětí získal ztracenou pozici zpět. Oba „accessáci“ se prakticky po celý závod drželi těsně za sebou a v cíli rozhodla pouhá vteřina ve prospěch Babky. Ten ani ve třetím závodě nenašel přemožitele a je prozatím nejvýraznějším postavou celého seriálu. Druhý tedy skončil Buříval s pohodlným náskokem 42 vteřin před Vlastíkem Daškem (Kawasaki KFX 700) z teamu QuadexTP.
Právě o třetí až páté místo se odehrál další zajímavý a velmi těsný boj mezi Daškem, Mikoláškem (Yamaha 700 Raptor) a Koníčkem (Suzuki LTR 450). Do cíle dojeli ve výše uvedeném pořadí s rozdílem pouhé 1,5 vteřiny. Mezi převážně pánskou společností se neztratila ani Jana Hůlková, která skončila na 24. místě a nechala za sebou deset jezdců.
V průběžné pořadí seriálu si první a druhé místo upevnili Babka (75 bodů) s Daškem (60 bodů), na třetím místě vystřídal David Buříval (53 bodů) Luboše Koníčka (50 bodů).

Quad profi

V kategorii Quad profi si zopakoval vítězství z předchozího závodu Franta Novotný z Quad Teamu a v průběžném pořadí seriálu předstihl Martina Lišku, který v Božeticích chyběl (účastnil se závodu IVNA v Itálii, který vyhrál). O druhé místo bojovali borci Access Motor Racing Teamu Pavel Pešan a Zdeněk Mucha.
V cíli rozhodlo 13 vteřin ve prospěch Pešana, třetí dojel Mucha. Velkou smůlu si v tomto závodě vybral Luboš Halama z Access Teamu, který jezdil na prvním místě s výrazným náskokem, ale ve třetím kole měl ošklivý pád na doskoku. Z tohoto pádu si odnesl propíchnutou patu, nadvakrát zlomenou stehenní kost a pochroumané rameno a s největší pravděpodobností pro něj letošní závodní sezóna končí.
Na čele průběžného pořadí seriálu této kategorie vystřídal Martina Lišku (47 bodů) vítěz dvou posledních závodů, František Novotný (50 bodů). Vynikající výkon v božetickém závodě vynesl Pavla Pešana (40 bodů) z desáté průběžné pozice na třetí příčku. Podobně si polepšil i Zdeněk Mucha (38 bodů), který poskočil z deváté příčky na čtvrtou.

Kapitoly článku

  1. Článek
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Články šampionátu ITP CUP

Kalendář- ČSMS Country Cross a Endura 2012

17.01.2012, Závody
I Country Cross vyvěsil pracovní verzi závodního kalendáře 2012. propisky do ruky a pečlivě si zapište čtveřici vypsanýc...

Slavnostní vyhlášení Country Crossu 2011

20.11.2011, Závody
Slavnostní vyhlášení Mezinárodního mistrovství ČR motocyklů a čtyřkolek proběhlo 19. listopadu 2011 v hudebním klubu naz...

Country Cross Sedlčany

25.10.2011, Závody
Za mlhou hustou, že by se dala krájet a dost možná ještě dál se nachází Sedlčanská kotlina. V tomto závodním doupěti poř...


Nepřehlédněte

Redakční testy





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.82s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce