QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Trialování

Text: Ollie Roučková | Foto: Charlie | Datum: 23.05.2013 | Zobrazeno: 3229×

Trialování Po nedávném rozhovoru o Trialu s jedním ze závodníků vám přinášíme další rozhovor o závodech plných trialových sekcí. Team ATVTRIALCUP stojí přímo za vznikem všech tratí, akcí i neméně oblíbeném sklízení po závodech. Nejdřív jsme vyzpovídali závodníky z Izraele, nyní se podíváme na to, jak se připravují závody z druhé strany.


Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Kompletní fotogalerie

Ahoj kluci, odchytávám si vás pěkně postupně, nejdřív jsme vyzpovídali závodníky z Izraele nyní se podíváme na to, jak se připravují závody.

Rozhovor:

Trial se jede za necelých 14 dní, ale vy už lítáte po trati. Proč tak brzo? Neni lepší přijet na trať den předem a namotat ji?
To by bylo samozřejmě ideální, ale…. Každý terén je jiný a ne vždy víme kam míříme, takže si to nemůžeme dovolit. Chceme aby terén odpovídal našim požadavkům a měl pro závodníky význam .

Dobře, takže kolikrát se na trať jedete podívat, než vzniknou jednotlivé sekce, tak jak je znají závodníci?
Víckrát většinou není potřeba. Jelikož každý výlet něco stojí, a to především čas, kterého je nějak míň a míň. Nicméně jsou místa kam musíme 2-3 x než se postaví první tyčka.

Nafotit, proběhnout a co nákresy, ty taky probíhají ještě než se na trati vyřádíte s tyčkami?
No i když každý znás je doslova umělec a kreslení zvládáme i po slepu, tak nekreslíme…. Prostě koukneme a jdeme na to. Vybereme start a pomalu postupujeme…. Je nás na to dost, tak někdo vybere extrém a někdo zase pohodu, takže to postavíme nějak mezi.
Tomu než přijedete na trať předchází výběr destinace. Podle kterých parametrů vybíráte tratě a co je tím rozhodujícím co vás rozhoupe k tomu udělat závod právě tam?
Parametrů pro výběr místa je hodně a ten nejhlavnější je určitě cena. V ČR je hodně slušných míst, kde by bylo možné udělat trial, ale nevím, kdo by to zaplatil. Takže cena, obtížnost terenu a v neposlední řadě zázemí… jako jídlo, sprchy, toalety… Ne vždy je toto vše dokonalé, ale zas nejdeme na balet ne?

Pro letošní rok je mnoho změn, jsou i nějaké změny v destinacích, pojede se někde úplně poprvé?
Určitě ano. Zrovna ten, co nás čeká je nový a pojedeme společně s autama, a tak si myslím, že bude na co se koukat a při případném čekání na volnou trať u nás se jezdci mohou zadívat na své mohutnější kolegy– jinak některé termíny závodů nejsou zatím spojeny s určitou destinací… pořád hledáme, takže pokud by někdo měl kamaráda co má kamaráda co ví, že kamarád má místo, tak sem s ním.

Co obnáší pro vás pořadatele namotání tratě a co po závodech? To asi určitě nekončí tím, že se zaklapne poslední závodník a jde se domu?
Letos jsme si řekli, že to chceme řešit více v klidu a zatím se nám to na Kladně povedlo. Dobře (myslím si, že dobře) jsme si to zorganizovali, a tak jsme už při závodech samotných dokonce trochu uklízeli. Samzřejmě i po závodech je co dělat pro nás organizátory. Úklid je to nejhorší, ale to k tomu patří. Nechceme, aby po nás někde vznikla jakákoli spoušť. Na některá místa se totiž chceme vrátit. Po každém závodu kdy už jsou všichni na cestě domů a v objektu jsme jen tým pořadatelů je nám vždy smutno, že to končí, ale na druhou stranu se všichni extrémně těšíme na horkou sprchu a betelný spánek.
Kolikačlenný tým máte pro letošní rok a kdo s čím pomáhá?
No to se mění jak počasí…. ale na Kladně nás bylo dost a doufáme, že to vydrží. Jde o neměnný základ lidí, který najdete i na našich stránkách. Pak jde o pomocníky (většinou studenty, kteří radši než cigarety a facebook pomohou dobré a zajímavé věci čehož si hodně vážíme) pak také musím pochválit závodníky, kteří přijedou klidně o den dříve, než musí a pomohou rozvěsit bannery a jiné a jiné věci co jsou ještě potřeba. Někteří závodníci se k nám po minulém ročníku dokonce přidají, a to například Štír s celou svou rodinou a stejně tak Láďa72 a Petr Písek. Za toto jsme opravdu rádi. Chceme dělat závody hlavně proto, aby se líbily a měly přínos pro každého z vás a to jakkoliv.

Co sponzoři jak ti fungují ve spolupráci na Trialových závodech?
Sponzoři…... Ano, tak to je u nás otázka číslo jedna. Víš, sponzor je vlastně také náš týmový člen a přesto tvář sponzora vlastně skoro nikdo nezná. Všichni znají, jen logo, které je více či méně vidět. A přesto dnes máme jak sponzory z řad vlastních jezdců, mediální, tak i jednoho velkého a tím je Journeyman CZ, těm všem moc děkujeme. Právě kluci z Journeymanu se nebáli pomoct dobré věci a jako jedni z těch velkých hráčů na trhu čtyřkolek nám svoji sponzorskou měrou pomáhají jak hmotně, tak především ekonomicky, což je pro nás to nejdůležitější pro provoz celé soutěže. Věříme, že i ostatní velcí hráči - a že jich ještě je - se přidají a podpoří nás a všechny čtyřkolkáře, o kterých to vlastně je především. Tímto i ostatní případné sponzory vítáme s otevřenou náručí. Jako všude tak i tady jde o peníze … svět kde to tak nebude, nás asi nečeká, že by již příští rok??
A taky mám takové tušení, že k hlavní ceně patří skútr 50 ccm. Je to tak nebo se mýlím a jdou světem kolkařů šuškandy?
Cože? Kde? To slyším poprvé … ne je to opravdu tak. Je to na našich stránkách ;-) je to cená právě od našeho zatím největšího sponzora.

Co vás tedy nejvíce tíží při pořádání závodů?

Strašně rád bych odpověděl, že počasí, ale není tomu tak. Bohužel to opravdu je zatím ta finanční stránka věci. Ono se samozřejmě může zdát, že přijedeme, naboucháme tyčky, vybereme startovný a jedeme domů, kde přepočítáme tržbu, ale skutečnost je opravdu jiná. Nějak se na místa musíme dostat několika plnými auty, svézt všechny pomocníky, kterým se snažíme po závodech dát aspoň nějakou kačku za pomoc, bez které bychom se neobešli. Také je potřeba zaplatit toiky, poháry, zdravotní pomoc a podobně. Je toho opravdu hodně a proto o tom tady takto otevřeně mluvím, jelikož není čas hrát si na hrdiny, (to se dělalo minulý rok a nemělo to výsledek) Prostě jakákoliv finanční pomoc se hodí a věřím, že bude. Jelikož závodům věnujeme dost času a sil, tak věřím, že se vše podaří a budeme tu i příští závod, ( když už se povedl tento ročník, tak se povede vše ;-) )
  • Za celý team ATVTRIALCUP … Charlie

Kapitoly článku

  1. Rozhovor
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 4x

Články šampionátu MČR ATV Trial

Gladiator 720 Sport - česká premiéra

25.09.2013, Rozhovory
Na závodech MČR v trialu se objevila letošní úplná novinka, Gladiator 720 Sport, který se brzy objeví i v našem redakční...

Scrambler na Trialu

14.06.2013, Rozhovory
Scrambler na závody ano či ne?! Máme tu dva tábory, které stojí proti sobě, jedni říkají rozhodně ne, druzí zase proč by...

Mezinárodní účast na Trialu

13.05.2013, Rozhovory
Jednou v sobotu se konal první letošní podnik trialů seriálu závodů ATV Trial Cup 2013. Pořadatelé využili prostor Klade...


Nepřehlédněte

Novinky





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.40s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce