QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Vizinger Cup Poříčí nad Sázavou

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Datum: 02.05.2011 | Zobrazeno: 5131×

Vizinger Cup Poříčí nad Sázavou Přesně na čarodky se odjel plnokrevný motokross závod VVL Cup. Čtyřkolek se slítlo nejvíc ze všech kategorií, i tak jim pořadatelé zkrouhli trénink na 10 minut a jízdy z 15 minut plus 1 kolo, na 12 minut plus 1 kolo. Což působilo jako by páni pořadatelé kolky na závodech nechtěli. Co naplat, kategorie Hobby i Profi vlítla na urolbovanou trať něco po sedmé a všem brzo příchozím připravili parádní pokoukanou.


Po načtení tratě přišla malá pauza, a skoro všichni jezdci se setkali u občerstvení. Dlabenec přišel vhod i Martinu Liškovi, který má protekci opravdu všude. Místo mini porce, kterou dostala polovina závodníků, Martin nafasoval pořádnej nášup:) Všechny katošky odjely seznamovák s tratí, takže čtyřkolky zase na plac. Dění ohledně rozjížděk, časomíry i závodu pořadatelé řádně hlásili rozhlasem. Kdo se mezi rozjížďkami procházel depem, připadal si jako na KTM festivalu, který se ve stejný den jel v Bělé pod Bezdězem.
Mezi KTM mašinami se válelo i pár Yamah, Suzáren i Hondice se tu našly. V depu jsem se vrátila o pár desetiletí zpět mlíko páskou. Zákazy i příkazy kam se smí, byly vytyčené mlíkem líkem od Kapusty. Určitě si všichni pamatujete doby, kdy ještě nebyla mlíka dělaná tak jak jsou nyní. I já mladšího data narození, jsem byla poučena, že toto není jen obyčejné líko mlíko :)

Martin Liška se svým „Nimbusem 55“ v prvním závodě všem ujel a co se dělo za ním nevnímal. Nazdar bazar jedu start cíl. První runda přinesla hned po startu nečekané propletení dvou závodních strojů, jednalo se o Fildu Šatopleta s Honzou Rejholcem, Filip byl dlouhej na brzdách a kolizi už nedokázal zabránit. Zbytek pole si kolize nevšímal, Poříčanská trať se dala drtit furt plnej, jedna chyba a jdeš z kola ven, to věděl Honza Jasanský, který sváděl plných 12 minut parádní souboj s Davidem Šimkem. Dvě kola před koncem rozjížďky Honza Davidovi poujel a dojel si pro druhé místo.

Kolo na kolo, výsledky první jízdy jsou tu:

Kategorie Profi:
1). Martin Liška
2).Honza Jasanský
3).David Šimka
4). Marek Pondělíček
5). Michal Vančura
6). Radovan Bureš …

Kategorie Hobby:
1). Lukáš Vodárek
2). Lukáš Procházka
3). František Kutta
4). Lukáš Karas
5). Jaroslav Kapr
6). Jan Rejholec
7). Karel Mařík …
Druhá více bodovaná rozjížďka, už se jela na přeháňkou pokropené trati. Na rozdíl od první rozjížďky se skutečně neprášilo, bahno je mrcha. Druhá rozjížďka byla divácky atraktivnější, ačkoli pro dva jezdce toto zatraktivnění znamenalo odstoupení ze závodu, Imba i Jirka Kašpar si v duchu čarodějnického reje lupli pár saltíček mimo 4 kolesa, oba přežili, ale kolky už neosedlali. Martin Liška zase celému poli odletěl nadzvukovou rychlostí, nic neponechal náhodě Honza Japanský - ten si na jednokolejné trati vedl mazácky. David Šimek hustil hustil až dojel třetí. Dvě kategorie v jedné rozjížďce působily monstrozně, profík od hobíka byl k nerozpoznání a všichni tahali přehnaně.

Pořadí v druhé rozjížďce:

Kategorie Profi:
1). Martin Liška
2). Honza Jasanský
3). David Šimek
4). Martin Pondělíček 
5). Jaroslav Faktor
6). Radovan Bureš…

Kategorie Hobby:

1). Honza Rejholec
2). David Sůsa
3). Lukáš Vodárek
4). Lukáš Karas
5). Lukáš Procházka
6). František Kutta
7). Jaroslav Kopr…

Po náročném dni, s několika hodinovými přestávkami mezi rozjížďkami jsme se po sečtení obou rozjížděk, dostali k celkovým výsledkům:

Kategorie Profi: 1). Martin Liška 2). Jan Jasanský, 3). David Šimek
Kategorie Hobby: 1). Lukáš Vodárek 2). Jan Rejholec 3). Lukáš Procházka


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen flashem.


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.90 Známkováno: 10x

Články šampionátu Ostatní

Výsledky Last Adventure

25.10.2017, Závody
Ještě než se odjede poslední díl v Nýrsku, máme tu pro vás výsledky jednotlivých kategorií. Ti kteří ještě nevědí jaký n...

Jsem Mistr Evropy! KROUTÍ HLAVOU OLGA ROUČKOVÁ

26.09.2017, Závody
Jedna z nejextrémnějších sérií FIM EUROPE pokračovala v Idanha Nova Portugalsko. Což pro zástupce z České Republiky Olgu...

Last Adventure Dobřany

10.07.2017, Závody
V pátek 7.července se na dobřanském Offroad dráze proháněly čtyřkolky a autíčka. Pvní ročník ukazuje, že si i tento netr...


Nepřehlédněte



English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.59s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce