QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Bílá zima je tu. Jak se na ni vybavit?

Text: Jan Rameš | Foto: ASP Group | Datum: 13.01.2021 | Zobrazeno: 1821×

Bílá zima je tu. Jak se na ni vybavit? Čtyřkolky a sníh, to k sobě patří odjakživa. Ovšem když potom v sedle trávíte několik hodin, je vám zima jako na normální motorce, a když potom ještě zapadnete… Úplně jiná situace ovšem nastává, když máte čtyřkolku pořádně vybavenou! Podívali jsme se do nabídky známé společnosti ASP Group, jaké jsou možnosti.


Vyhřívání Symtec – Heat Demon

Proti zimě pomáhá teplo. Toto zdánlivě přiblblé tvrzení dostává v prostředí čtyřkolek v zimních měsících velkou důležitost, protože jej provází otázka: kde to teplo sakra vzít? Naštěstí vyhřívání je stará známá věc a společnost Symtec je světovou jedničkou na tyhle záležitosti s více než 25letými zkušenostmi. Kritické jsou samozřejmě ruce, takže věcí, po které se ptáte jako první, je vyhřívání rukojetí (a aby majitelé side-by-side nežárlili, hned zmíníme i vyhřívaný volant). Tam Symtec prostřednictvím své značky Heat Demon nabízí hned několik variant. Základní sada za 2199 Kč vám ruce zahřívá ve dvou intenzitách, ovládání je jednoduché malým kolébkovým přepínačem. No jo, ale co s palcem na pravé ruce, jímž ovládáte plyn? Ten přeci musíte pořád držet zmáčknutý. Žádný strach, za 1099 Kč si můžete dopřát vyhřívání i pro něj a i tady si můžete nastavit intenzitu vytápění do dvou poloh. Pro ty, kdo mají radši trochu sofistikovanější řešení, se nabízí verze Dual Zone (3999 Kč), která nabídne vyhřívání jak rukojetí, tak palce hned do pěti stupňů a ještě to celé regulujete jediným sdruženým ovladačem. Ti největší fajnšmekři ovšem investují ještě další tisícovku a pořídí si variantu Quad Zone, která umožňuje pětistupňovou regulaci čtyř doplňků: heftů, palce a libovolných dvou připojených, což může být třeba vesta nebo sedlo. Anebo třeba i vložky do bot, které Heat Demon také má ve své nabídce za 2499 Kč.

Profesionální příslušenství Shark

Vyhřívání si můžete pořídit i od jiných značek, a tím se zvolna dostáváme k produktům Shark, jenž má portfolio opravdu obrovské. Tady můžete mít vyhřívané hefty s pětistupňovým ovládáním za 1599 Kč, bez koruny sedm stovek dáte za vyhřívání palce. A za 999 Kč můžete mít další velkou vychytávku, kterou je vyhřívání sedla s dvoustupňovou regulací, které jednoduše vložíte pod potah. Protože ono sedět na ledovém a často i mokrém sedle není ani příjemné, ani zdravé.

Pokud bychom zůstali u věcí elektrických a elektronických, určitě se v zimních měsících hodí automatická inteligentní nabíječka baterií všeho druhu za 899 Kč s devíti nabíjecími a oživovacími programy, pokud už by na ni bylo pozdě a baterku jste někde vydudali, přijde chvíle pro multifunkční startovací zdroj s kapacitou 10 000 mAh, za který dáte o rovnou tisícikorunu více.

Značka Shark má ovšem ve své nabídce i produkty podstatně větší a „železnější“. Teď opravdu hodně využijete radlice, které má Shark v šířkách 132 nebo 152 cm a několika barvách v cenách od 5599 do 7999 Kč, a na druhou stranu čtyřkolky si můžete hnedle dát posypový vozík a pěkně sypat sůl, písek nebo štěrk – maličký na 60 kg materiálu za 5990 Kč, větší na 160 kg za 15 990 Kč.

Pásy TJD

Čtyřkolka je do sněhu super, ale když už je ho fakt hodně, dokážete zapadnout snadno také. Ale ne, když máte pásy! ASP Group už dlouhá léta dováží špičkové kanadské pásy TJD, jež vám ze čtyřkolky udělají naprosto univerzální náčiní, které projede prostě všude – ono styčné ploše 1,3 m2 jen tak něco neodolá. Proti sněžnému skútru navíc vyjdou podstatně levněji a navíc s nimi můžete bez problémů jezdit i po silnici. Pásy TJD Xgen 4S mají robustní hliníkovou konstrukci a zároveň komfortní chování na silnici i v terénu, v prodejně (ať už kamenné, nebo internetové) za ně zaplatíte 119 999 Kč.

Přilby CKX

Pokud jste přemýšleli, že by to už chtělo novou helmu, zkuste kouknout na kanadské CKX. To jsou sklolaminátové helmy, stojí 8699 Kč a jsou určeny jak pro motorky, tak i pro sněžné skútry a čtyřkolky a hlavně – jsou celoroční. Ne že byste nedokázali jezdit s normální helmou, ale CKX jsou vyloženě uzpůsobené na všechna čtyři roční období. Na léto máte letní interiér, na zimu zimní, máte tam dva bradové spoilery, dva nosní deflektory, těsnicí manžetu kolem obličeje, zkrátka všechno pro to, abyste dokázali obličej v zimě ochránit proti profukování a zároveň si nefuněli do brýlí, jež jsou na helmě přímo uchycené. A když stojíte, můžete si vyklopit bradovou část a foukat ven. A co je úplně největší vychytávka, že si k helmě můžete za 4320 Kč dokoupit elektricky vyhřívané brýle!



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články sekce Shark

Boxy Shark: Když nevíte, kam s věcmi

31.01.2024, Představujeme
Čtyřkolky jsou sice prostorově velké jako malá auta (no, hodně malá), ale když vyrážíte na výlet, nebo i za prací do les...

Zimní doplňky od značky Shark

10.01.2022, Představujeme
Po krátkém povánočním intermezzu to vypadá, že se zima snad zase vrátila i do nižších než jen těch horských poloh. Jak s...

Další články sekce TJD

Pásy TJD X-GEN III technicky - jak pérují a proč?

02.12.2013, Představujeme
Že jsou čtyřkolkové a UTV pásy kanadské firmy TJD jako jediné na trhu odpérované, to ví snad každý čtyřkolkář. Méně znám...

TJD Xgen III podruhé

15.02.2010, Představujeme
Pásy od TJD se nám už před rokem do rukou dostali, nicméně byly obuté na půllitrový Target, který s nimi měl práce tak a...


Redakční testy





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.99s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce