QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Čtyřkolkářské hry

Text: Ollie Roučková | Datum: 03.06.2011 | Zobrazeno: 5404×

Čtyřkolkářské hry Když je člověk nemocný a nemůže na 4kolku, doma je nuda, nikdo nikde, co se tím? Co takhle sáhnout po hře o 4kolkách?


Nedávno se ke mně dostal Playstation 2 s několika 4kolkářskými hrami – Mx vs ATV, Pacifik Rift, Naild. Každá hra má něco do sebe, ale ještě to nebylo ono. Vydala jsem se do prodejny Hry-Presto, kde si osahávám Playstation 3. Pana prodavače žádám o zapůjčení hry PURE, to je 4kolkářská hra, o které jsem četla nespočet recenzí, a tak tyhle totálně bláznivé 4kolkové závody chci zkusit.

Pure

Z nijak zázračně vypadajících závodů čtyřkolek se vyklubala pořádná závodní pecka. Tak by mohl znít příběh Pure ve zkratce.

Pure je hra od studia Disney Interactive, a i když je zvykem, že je Disney chrlí pohádku za pohádkou, u hry Pure je vše jinak. Tahle hra není založena na žádné licenci, neplatí tu fyzikální zákony, neřídí se žádnými pravidly, vše co vidím před sebou je plně funkční adrenalinový závod. Dojet do cíle co nejdřív a před ostatními, je jen polovina zábavy. O druhou půlku se starají nejšílenější triky. Je to takový Tony Hawk na čtyřkolce, uhánějící vpřed ztřeštěnou rychlostí, sem tam narážející do soupeře, který svůj trik neustál a válí se na zemi v blátě, nebo do pneumatik, které na trať někdo postavil tak, aby při nárazu do nich fungovaly jako zbržďovadla a jezdci se jim museli vyhnout.
Hned od začátku si můžu vybrat – rám, ojnici, ramena, tlumiče, ráfky, gumy, řídítkagripy, plasty, polepy, nálepky, přední nárazník , blástry… Aniž bych se nechala vyrušit ze svého nadšení pro hru, do které jsem se totálně zažrala, nedošlo mi, že v obchodě se hrami jsou i jiní lidé, než jenom já. Pan prodejce se mi smál, jak hru prožívám, mé šťastné výkřiky komentoval slovy „Vy jste totální blázen.“ Proč bych nebyla blázen, vždyť je celé pojetí sestavování 4kolky docela reálné, všechny doplňky jsou vymyšleny z opravdových jmen značek, které se jezdí.

Například:
Gumy – ITP, Maxxis
Výfuk – Yoshimura, FMF
Řídítka – Renthal,
Tlumiče – Elka
Nálepky – Acerbis, DC, ITP, Maxis
Nárazník – DC, Alba….


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen flashem.


Mapy

Volné mapy působí naprosto geniálně, cestu kterou zvolíte vám nikdo neurčuje, záleží jen na hráči, kudy vyšle svého jezdce. Já zkouším skákat ze skály, kde vysílám jezdce do krkolomných triků, které bych na kolce určitě nikdy nedala, a když, tak jen jednou... Veškeré vykreslení hry je velice reálné, při jízdě v driftu kolkař vysedá, při přejíždění nerovností vidím, jak pracuje zadní část 4kolky, a co se týče naklánění jezdce dopředu i dozadu, to je pecka! Takhle to opravdu má být. Jen je legrační, když jezdec padá, tady se mi nezdá optimální zpracování realistického pádu. Rozmazávání záznamu během rychlejší jízdy nevidím, což už je jasné u her na PL 3 i u novějších PC her. Soundtrackem u hry nepohrdnu, vždyť celou hru doprovází známé rockové pecky. Chuťovou vytříbenost nezahrnuje jen Playstation 3, tato hra je i pro PC nebo X-Box …

Ovladatelnost hry

Celé závody prakticky dojedete intuitivním ovládáním, co se týče pozemního ježdění, tady si vystačíte s šipkami nebo joystickem a levým spodním tlačítkem PL3 ovladače. Ale tím se ochudíte o důležitou součást PURE. Při nájezdech na skokánky můžete provádět sérii triků, či si jen prodloužit let. Hra totiž triky hodnotí a více bodů dává pochopitelně více peněz na nákupy tuningových vychytávek pro vaší 4kolku. I když je PURE jenom hra, tak motivace pro stále lepší 4kolky je veliká. Hra má i režim pro začátečníky, který přináší dojetí závodů po maximálně třetím pokusu.

Mé hodnocení

Celkové hodnocení se vyšplhalo na 90 %. Pro mě je to nejlépe zpracovaná hra se 4kolkama, která se mi zatím dostala do rukou. Kolem a kolem tu mám výbornou závodní hru, která honění se za cílovou páskou stylově prokládá zábavnými triky. Má své mušky, ty ale celkový dojem příliš nekazí. Jedinou chybu vidím v tom, že 4kolka po pádech netrpí deformacemi, je prakticky nesmrtelná. Což je tak trošku škoda, přivítala bych opravy v garáži.

Cena použité hry na PL3 – 698 kč.

Výrobce/Vydavatel    - Black Rock Studio / Disney Interactive
Distributor                  - ČR CD Projekt
Platforma                   -  PC, PL,Xbox...
Multiplayer                 -  Ano
Minimální konfiguace-  CPU 2 GHz, 1 GB RAM, 128 MB 3D karta
Doporučená konfiguace-  CPU 3 GHz, 1,5 GB RAM, 256 MB 3D karta

MX vs ATV a Pacifik Rift

Když se ve zkratce vydám k již zmíněným hrám, MX vs ATV a Pacifik Rift, u obou her se shoduji nad nereálným zpracováním, obě hry jsou lacinou napodobeninou 4kolek. Sice si tu můžu vybrat, jestli chci jezdit na 4kolce, motorce nebo v buggině, ale rozpracování už není tak vyladěné.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen flashem.

MX vs ATV
je oproti Pacifik Riftu krapánek lepší, 4kolky se podobají 4kolkám, výběr jezdců je intuitivní a snadný. Nejen, že si můžu vybrat pohlaví jezdců, ale i výběr oblečení tu je. MX vs ATV má chytlavé intro, to mě vtáhlo do děje rychle, soustředila jsem se na 4kolky, které intro začínají i končí. Obě hry jsou fajn pro zabití nudy, ale jakmile zkusíte hrát PURE, nebudete chtít slevit.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen flashem.



Naild

Pro mladší závodníky tu je hra NAILD. Tady se jezdí na futuristické 4kolce, která viniká svou rychlostí, rychlým ovládáním a neuvěřitelnými funkcemi. Tato hra na mě působí docela zběsile.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen flashem.



Ukázka cen použitých her:


Pacifik Rift – 348 kč
MX vs ATV – 248 kč
Dostupnost všech nových i použitých her, jak na PC, tak na Playstation2/3 : www.hry-presto.cz

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.60 Známkováno: 5x

Další články

Boxy Shark: Když nevíte, kam s věcmi

31.01.2024, Představujeme
Čtyřkolky jsou sice prostorově velké jako malá auta (no, hodně malá), ale když vyrážíte na výlet, nebo i za prací do les...

Oblečení Finntrail: Když chcete být opravdu v suchu

20.01.2024, Představujeme
Nedejte se zmást jménem, tahle značka nepochází z Finska, nýbrž z Estonska. Ovšem za dobu své více než 10leté existence ...

Už máte na čtyřkolku pásy?

20.12.2023, Představujeme
Ne snad že byste museli propadat módní mánii, když v poslední době vidíte na polích tolik velkých traktorů přezutých z p...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.36s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce