QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Eicma 2013

Text: Ollie Roučková | Foto: Jiří Jevický | Foto: Eduard Šlampa, Tomáš Kočař | Zdroj: Eduard Šlampa | Datum: 18.11.2013 | Zobrazeno: 4919×

Eicma 2013 Minulý týden se konal 71. mezinárodní veletrh motocyklů a čtyřkolek Eicma v italském Miláně. Značky zvučných jmen přijely do Milána se svojí širokou nabídkou motorek, skútrů i čtyřkolek nejrůznějších kubatur. I když čtyřkolek nebylo k vidění mnoho, jednotlivé firmy nezapomněly přibalit podstatné novinky na příští rok.


Kapitoly článku

  1. Eicma 2013
  2. Kompletní fotogalerie

V minulých letech zcela plné haly letos zdaleka nebyly naplněny na maximum svých kapacit a tento fakt se podepsal hlavně na výrazně omezených prezentací čtyřkolek. Jediný zástupce z Japonských ostrovů předvedl stálici Yamahu Grizzly 700, ostatní japonské značky, bohužel na svých stáncích čtyřkolky neukázaly.
Značka Polaris na svém stánku předvedla pro letošní rok novou barevnou kombinaci modrého Scramblera, který k nám do ČR zavítá co nevidět. Další novinkou, kterou jsme mohli vidět naživo, byla horká novinka RZRero s obsahem 1000 ccm .
Can-Am předvedl v designově velmi originálním stánku svou celou 4kolkovou modelovu řadu zakončenou Maverickem.
Designově zdařilý a velký stánek předvedlo také Kymco, které kromě motocyklů, skútrů prezentovalo také čtyřkolky, přesněji nový model UXV 700. Eicma: Kymco a Quadro.
Další velký stánek měla značka CF Moto, v ČR známá pod jménem Journeyman. Ta předvedla zcela novou koncepci pětistovky pro rok 2014. Novinku se evidentně dařilo dobře utajit, neboť toto bylo úplně první představení nástupce modelů X5 a X6 EFI. Novinka, která ještě není zcela finální, má oproti předchozím generacím zcela nový design a i motor slibuje vyšší výkon než současný 600 ccm motor.
(Nový motor nahradí v roce 2014 stávající 500 a 600 ccm jednoválec, bude to samozřejmě se vstřikováním. 46 Nm krouťák, 29 kw (39 Hp), 495 ccm, měl by tedy být výkonnější i než stávající 600 ccm. Počítá se s ním nejen do nové čtyřkolky, ale i do úplně nového jednoválcového UTV, které v příštím roce nahradí stávající řadu UTV 530/630.) Stánek CF Moto dále předvedl ucelenou řadu ATV i UTV/SSV v čele letošní novinkou Z8 a stálicí X8.
SMC předvedlo dlouho očekávané modely Jumbo 720R a novou sportku MBX (Gladiator 720 Sport) ve verzích EFI, která bude dostupná začátkem příštího roku.
Access Motor
na Eicmě nechyběl, i letos zazářil svým stánkem, kde ukázal novinku 700 v krátké i delší verzi. Na milánské podzimní výstavě se tradičně prezentují nejenom nové modely motocyklů, ale také veškeré příslušenství. Hlavně výrobci přileb si letos dali opravdu záležet... LS2 představil model - OF586:
  • termoplastová skořepina
  • 2 velikosti skořepiny
  • plexi nahraditelné kšiltem
  • integrovaná sluneční clona
  • kompletně vyjímatelný a prateln interiér
  • zapínání na mikrometrickou přezku

Letošní EICMA byla na čtyřkolky hodně skoupá, tak věřme, že příští rok se světoví výrobci ukážou v lepším světle.

Kapitoly článku

  1. Eicma 2013
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 1x

Další články

Jak se vyrábí čtyřkolky CFMOTO? Zjišťovali jsme přímo v čínské továrně

28.11.2023, Reportáže
Asi se shodneme, že CFMOTO ve čtyřkolkách dnes už patří mezi špičku, mezi čínskými výrobci určitě. Vrtalo vám ...

Otestovali jsme novinky od Yamahy

29.08.2022, Reportáže
Není nad to, než si svou vysněnou čtyřkolku pořádně proklepnout a na živo se přesvědčit, že právě ona je tou pravou. Pře...

Polaris Camp 2022 naživo za řídítky i volanty

13.04.2022, Reportáže
Letošní testovací dny Polarisu v Milovicích nabídly několik pěkně postavených tratí, ale hlavně možnost přímého porovnán...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.32s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce