QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Elektrický pavouk - Swincar E-Spider

Text: Ollie Roučková | Foto: Swincar | Datum: 20.08.2015 | Zobrazeno: 6028×

Elektrický pavouk - Swincar E-Spider Elektrický pavouk jménem Swincar E-Spider disponuje „nezávislým zavěšením“ všech čtyř kol, každé kolo má k dispozici vlastní elektromotor. Výsledkem je univerzální čtyřkolka, která snadno překoná takřka veškeré překážky.



Pavouk je opravdu všestranný, výrobci deklarují šplhání do 70 % stoupání, motory mají výkon 1 nebo 1,5 kW a pod nohama řidiče je baterie s kapacitou 2, 4 nebo 6 kWh.
Na tuto nevšední myšlenku přišli tři vynálezci z Francie: Pascal Rambaud, Jerome Arsac a Thierry James. Projekt vznikal po celých 8 let.

Kdo je kdo:

  • Pascal Rambaud zakladatel a generální ředitel Mecanroc / výzkum a vývoj
Architekt a vynálezce, vášnivý horolezec a automobilový závodník. Na peojektu Swincar pracuje od roku 2007.
  • Jérôme Arsac / Partner / Business Specialista, vývoj aplikací
Po 20 letech zkušeností s Motorsport Engineeringem je nyní zapojen do několika vysoce inovativních projektů. Jérôme funguje na všech tocích globálních vizí: výzkum a vývoj, kvalita, prototypy, výroba, nákup, logistika a marketing .

  • Thierry JAMMES / Partner / finance a obchodní management
Jammes má 25 let zkušeností na pozici generálního ředitele na národní úrovni (EMEA Bombardier, Fenwick Linde, Jungheinrich). Se Swincar spolupracuje teprve od roku 2014.
Swincar v nejbližší době představí i dvousedadlový model, a verzi "Joy-stick" pro uživatele s omezenou schopností pohybu.

Promo video.

Swincar byl poprvé prezentován na výstavě Vynálezů v Ženevě a to letos v dubnu. Koncept hned při své premiéře získal mnohé ocenění: Cenu diváků, Cenu za design….

Ve Francii je vše jinak:



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 4x

Další články

Na trh vstupují čínské čtyřkolky ODES

17.07.2024, Novinky
Dovozce CRM ATV Moto Cheb přichází na náš trh s novinkou – značkou čtyřkolek a UTV ODES. Jde o čínskou značku nabízející...

Čtyřkolky na veletrhu Motosalon 2024

03.03.2024, Novinky
První březnový víkend již tradičně patří zahajovací motocyklové výstavě, letos brněnskému Motosalonu. Oproti minulým let...

Americké stroje Polaris nově v Poděbradech

08.02.2024, Novinky
Závodní bugyna RZR Pro R Factory amerického výrobce Polaris vítězně prolétla Saúdsko-arabskou pouští a fanoušci týmu Séb...


Novinky a reportáže





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.41s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce