QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Kamion plný Lazeru

Text: Matěj Oliva , Filip Tichý | Foto: Jiří Jevický | Datum: 02.11.2009 | Zobrazeno: 4239×

Kamion plný Lazeru Před Vrbovkou nám přímo pod okny redakce na den zaparkoval belgický prezentační kamion přileb Lazer, kde každý motorkář mohl okouknout i osahat nejnovější trendy na poli vývoje motocyklových přileb. Samozřejmě jsme neváhali a důkladně vyzpovídali belgického zástupce firmy i pracovníky českého zastoupení firmy JaPaCo, která přilby Lazer nejen prodává na našem trhu, ale stará se i o výrobu skořepin v české továrně. A bylo na co koukat - koho by napadlo, že lazer vyrábí i helmy s vůní jahod či jablek?


Kapitoly článku

  1. Článek
  2. Kompletní fotogalerie


Technologie Superskin

O technologii superskin jsme již psali v našem redakčním testu. Při prezentaci novinek se ale Lazer pochlubil dalším bezpečnostním rysem, který tato technologie umožňuje, a sice přilbou kompletně potaženou reflexní fólií. Vyrobit celoreflexní přilbu totiž u běžných přileb vůbec nejde - kulatou 3M nálepku prostě nikdo nevyrobí. Díky tomu, že Superskin používá mezivrstvu pevné fólie, tak bylo možné přidat i reflexní vrstvu a výsledkem je první „svítící“ přilba. Cena je sice vyšší, ale pro člověka, který jezdí každý den na noční směnu, by to mohla být zajímavá volba.
V letošním roce se této revoluční technologie dočkala i motokrosová sklolaminátová přilba (v terénu se tato technologie zvlášť neuplatní, ale například na motárdové trati je neocenitelná). Superskin samozřejmě není jedinou změnou přilby SMX, ta dostala nový pratelný a vyjímatelný interiér s odebíratelnými polštářky upínacím pásku. Nový je i materiál kšiltu, který je zase o něco pružnější. Změnou samozřejmě prošel i design klasických lakovaných přileb SMX s novými atraktivními motivy.

Lazer MX7 Evo

To, že v Lazeru jezdí jezdci jako Philiperts, Everts, nebo Pichon není žádným tajemstvím. Ve spolupráci právě s těmito jezdci byla vyvinuta letošní novinka MX7 Evo, která je vlajkovou lodí offroadové řady lazeru. Jedná se o 990 gramů (velikost L!) lehkou celokarbonovou přilbu s vyjímatelným vnitřkem a alespoň podle mě velice povedeným designem, k dostání je v černé, rsp. karbonové verzi a v barvách populárního ionťáku Monster Energy. Kromě těchto barev je samozřejmě k dispozici v lakování korespondujícím s barvami největších výrobců offroadů.

 X6/X6 Junior

Základní řada X6 si také prošla řadou inovací. Jedná se termoplastovou přilbu se zajímavým designem, kompletně vyjímatelným vnitřkem a sundavacími polštářky z upevňovacího pásku. Ten je navíc vybaven D kroužky. Nový je samozřejmě i kšilt, který je nastavitelný z ohebného plastu. Jako jeden z mála výrobců Lazer prodává i přilbu v dětské velikosti a stejných barvách. Můžete tak mít stejný vzor jako Vaše ratolest. A nových barev je letos opět dost, mě osobně asi nejvíce zaujala přilba s Májským vzorem ve svítivé žluté barvě, ale do lesa to asi nebude.

Perlička na konec - přilby s vůní

Bílé přilby se vzory jahod, pomerančů a jablek na stojanu u vchodu prezentačního kamiónu byly pěkné samy o sobě. Nadšení mezi všemi účastníky prezentace ale vzbudila informace, že jde o „voňavé“ modely. A opravdu, stačilo přetřít povrch přilby rukou a přičichnout. Jahody, jablka a pomeranče o sobě hned daly vědět příjemnou ovocnou vůní! Na co ještě ti výrobci přileb nepřijdou?

Kapitoly článku

  1. Článek
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 0.00 Známkováno: 0x

Další články

Boxy Shark: Když nevíte, kam s věcmi

31.01.2024, Představujeme
Čtyřkolky jsou sice prostorově velké jako malá auta (no, hodně malá), ale když vyrážíte na výlet, nebo i za prací do les...

Oblečení Finntrail: Když chcete být opravdu v suchu

20.01.2024, Představujeme
Nedejte se zmást jménem, tahle značka nepochází z Finska, nýbrž z Estonska. Ovšem za dobu své více než 10leté existence ...

Už máte na čtyřkolku pásy?

20.12.2023, Představujeme
Ne snad že byste museli propadat módní mánii, když v poslední době vidíte na polích tolik velkých traktorů přezutých z p...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.21s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce