QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


LS2 Tuareg helmy na závodech

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Foto: Radek Lavička, Dan Pejzl, Milhauf | Datum: 21.06.2013 | Zobrazeno: 4659×

LS2 Tuareg helmy na závodech Po dakarské bouři 2013 se Španělské helmy LS2 hned třikrát objevily na stupních vítězů, v letošním roce se i v našich končinách Tuareg helmy s dakarskou grafikou rozmáhají a na závodištích jsou k vidění čím dál častěji. Dan Pejzl, Josef Hort, Jan Dušek, Michal Kadleček nejen tito jezdci testují helmy na vlastní kůži.


Kapitoly článku

  1. LS2
  2. Kompletní fotogalerie

Na Tuareg edici helem se čekalo hodně dlouho, a vyplatilo se, nyní národní barevnou edici a design Czech Dakar doplňuje i barevná kombinace Slovakia Dakar teamu. Dvojice helem je nezaměnitelná a když s touhle helmou přijedete do zahraničí je hned viditelné pod jakým státem závodíte.
 

Dan Pejzl a helma LS2:

Dane co ty říkáš na helmu v národních barvách?
Helmy LS2 znám samozřejmě díky společnosti ASP Group, se kterou spolupracujeme… A dakarská replika je třetí helmou ze sortimentu LS2, kterou jsem mohl dlouhodobě testovat Promo k téhle helmě se zmiňuje o novém vnitřku, který využívá technologie jako NASA… Zní to jako typická reklama z letáku nebo od Horsta Fuchse, ale něco na tom bude, protože tahle přilba je fakt parádně pohodlná a je příjemná právě tím vnitřkem. Odvádí vlhko a pot a pocitově zůstává povrch pořád jako suchý, navíc vystýlka má lepší tvarování než dřív a je kompletně vyjímatelná a pratelná. Konkrétně po Dobřanech to bylo fakt potřeba… A navíc je lehoučká, je totiž z laminátu. Design? Kdyby pro nic jiného, tak pro ten design bych si jí prostě koupil! Jsem Čech, takže český je nejlepší! Ale i ostatní barvy se designérům od LS2 povedly. Jestli se dám designu něco vytknout, tak když si nasadíte brýle, zakrývá pásek značku CZE na temeni helmy, jinak naprostá paráda… Myslím, že dřívější modely tenhle převyšuje rozdílem třídy, ale samozřejmě je na každém, co mu vyhovuje.

Michal Kadleček :

MISTROVSTVÍ SVĚTA v MX a Šestidenní nepochybně patří i ke jménu Michal Kadleček, který pro letošní sezonu na hlavě vozí LS2 CZ dakarovku.

Honza Dušek a jeho výběr helmy:

No popravdě si už nevzpomínám kde jsem jí viděl poprvé, ale myslím ze jsem ji viděl někde na webu, nebo v časopise. Hrozně se mi líbila, takže bylo jasno. Na živo jsem si ji šel prohlédnout hned jak dorazili první kousky do ČR a hned jsem si ji odnesl. Mám model 2012, takže ji ještě nikdo v té době nejezdil. Jsem s ní spokojený, má dobrý výstelky takže ani po týdnu každodenního ježdění nebyl problém s otlaky. Klady vidím hlavně v čistění, jednoduché vydávání a nandavání výstelek, ani po X-tém vyprání nejsou porušeny. Zápory jsem nenašel, ale po pravdě nemám moc s čím srovnávat. Miluju Dakar a vše co je s ním spojeno, takže helma v barvách s dakarským označením byla jasná volba, prostě jsem ji chtěl, a od té doby ji jezdím hlavně na závodech, pro zbytek mi spíš vyhovují helmy s plexy.

Jak to všechno začalo:

Dalšího výrazného úspěchu dosáhly španělské helmy LS2 na letošní Rallye Dakar 2013, když se hned třikrát objevily na stupních vítězů. Nejvýznamnějším je celkové vítězství Cyrila Desprese v kategorii motocyklů, a druhé místo jeho týmového kolegy Rubéna Farii. Vítězství zaznamenala značka LS2 i ve čtyřkolách, když v kategori Čtyřkolek 4x4 vyhrál Sebastian Palma. Všichni jmenovaní vítězové, stejně jako dalších 73 jezdců LS2 Rally Teamu z 26 různých zemí včetně libereckého motocyklisty Davida Pabišky, odjeli Dakar v nových přilbách LS2 MX456, v přilbách s revolučním interiérem z hi-tech materiálu Outlast využívajícího nanotechnologie.. Cyril Despres, je jedním z největších světových rally jezdců. Je čtyřnásobným vítězem Rally Dakar.

Mezi jeho největší vítězství patří:
  • • Rally Dakar – vítěz v letech 2013, 2012, 2010, 2007 a 2005 (2. místo v letech 2011, 2009, 2006 a 2003)
  • • Dakar Series - vítěz Desafio Litoral Argentina-Paraguay 2012
  • • Rallye Du Maroc – vítěz 2012, 2010
  • • Rally Dos Sertoes – vítěz 2011 (2. místo v roce 2008)
  • • Tunisia Rally – vítěz 2005, 2004
  • • UAE Desert Challenge – vítěz 2003, 2002 a 2001

Kapitoly článku

  1. LS2
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Další články sekce LS2

Přilby LS2 na čele Dakarské rallye

17.01.2015, Představujeme
Více než 9 000 kilometrů dlouhá trať nejslavnější a největší rallye světa je nejtěžším testem, který si lze představit. ...

Nová LS2 MX456 Factory

20.06.2014, Představujeme
O španělských helmách LS2 se říká, že je to nejrychleji se rozvíjející značka helem na světě. Bez důkladnějšího marketin...

LS2 v tom jela s ním

31.03.2014, Představujeme
Jawa 350 z roku 1978 a první Čech objeli svět! V pátek 14.2. 2014 po poledni přejel Pavel na Jawě českou hranici v Pomez...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.54s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce