QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Martin z Decibel Teamu Hoowada

Text: Ollie Roučková | Foto: Martin Minarčík | Zdroj: Martin Minarčík | Datum: 16.01.2013 | Zobrazeno: 6495×

Martin z Decibel Teamu Hoowada Můj první kontakt se čtyřkolkou byl 4.1.2012, kdy jsem od táty dostal do školy SMS zprávu: „... po škole pojedeme na Žebrák.“ Vůbec se mi nechtělo, nevěděl jsem, co mě čeká. Jeli jsme pro opravené čtyřkolky známých. Táta měl zamluvenou jízdu na čtyřkolce TGB Blade 550, jízda mě i tátu naprosto uchvátila. Po příjezdu domů jsem se se zážitkem svěřil babičce a dědovi. Hned druhý den jsem se dozvěděl, že babička a děda mi čtyřkolku koupí.


Kapitoly článku

  1. MArtin z Decimel Team Hoowada
  2. Kompletní fotogalerie

A jelo se do Kolomut pro Access Tomahawk 400. V Motu Stehlík jsem si kromě čtyřkolky koupil i zimní oblečení. Koupí čtyřkolky jsem se dostal do „Decibel Teamu HOOWADA“ i se svým tátou, který si též objednal TGB Blade 550 LT EFI.
Decibel Team HOOWADA je skupina nadšenců čtyřkolkářů z Horních Beřkovic u Roudnice nad Labem. Scházíme se každý pátek v hospodě, kde plánujeme společné vyjížďky. Jsem nejmladším členem. Nejvíce se mi líbí vyjížďky všech členů a srazy, např. Jako 5.1. v Kralupech nad Vltavou. I přes nelibost a nadávky některých spoluobčanů si ježdění užívám. Jsem si vědom nebezpečí, ale to k tomu patří. Adrenalin je prostě adrenalin.
První jízdy byly neohrabané. Postupem času jsem se v jízdách zdokonaloval, seznamoval jsem se se čtyřkolkou, hlavně s tím, co umí a s tím, na co stačím já. S tímto typem čtyřkolky jsem vcelku spokojený. Dokoupil jsem si rozšiřovací podložky na zadní kola. Během roku se mi rozbil tachometr, v průběhu léta jsem zjistil, že chladič nestíhá chladit, při vyjížďkách čtyřkolka vařila. Přesto bych tuto čtyřkolku doporučil začátečníkům, ale i dívkám.
I já se začínám poohlížet po jiné a silnější čtyřkolce. Vyzkoušel jsem jízdu na TGB Blade 550, TGB Target 550. Netroufl jsem si sám řídit Can-Am Outlander 1000, proto mě svezl zkušený řidič, přesto jsem měl pocit, že z ní ulítnu. Tato čtyřkolka, i přes vysokou pořizovací cenu, se mi velice líbila svým výkonem a agresivním vzhledem. Do budoucna se poohlížím po Yamaha Raptor 700 nebo Suzuki LT-R 450. Nejdříve bych však musel prodat současnou čtyřkolku a o prázdninách jdu na brigádu. Nevím, zda finance stačí, uvidím. Každopádně je to koníček finančně náročný, musí mě podporovat táta i prarodiče, jelikož jsem student.
Přemýšlím i nad tím, zúčastnit se amatérských závodů, ale to až si pořídím silnější stroj. Chtěl bych poděkovat touto cestou tátovi a prarodičům za podporu a Quadmanii za možnost napsat tento článek. Přeji všem čtyřkolkářům hodně najetých kilometrů, hlavně bez nehod.

Kapitoly článku

  1. MArtin z Decimel Team Hoowada
  2. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 8x

Další články

Boxy Shark: Když nevíte, kam s věcmi

31.01.2024, Představujeme
Čtyřkolky jsou sice prostorově velké jako malá auta (no, hodně malá), ale když vyrážíte na výlet, nebo i za prací do les...

Oblečení Finntrail: Když chcete být opravdu v suchu

20.01.2024, Představujeme
Nedejte se zmást jménem, tahle značka nepochází z Finska, nýbrž z Estonska. Ovšem za dobu své více než 10leté existence ...

Už máte na čtyřkolku pásy?

20.12.2023, Představujeme
Ne snad že byste museli propadat módní mánii, když v poslední době vidíte na polích tolik velkých traktorů přezutých z p...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.46s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce