QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Palm Protectors - chrániče dlaní

Text: Ollie Roučková | Foto: Jiří Jevický | Datum: 08.06.2011 | Zobrazeno: 7638×

Palm Protectors - chrániče dlaní Všichni quadracers se velmi často potýkají s problémem puchýřků, které se jim dělají na dlaních. Puchýře se tvoří kombinací nevhodně padnoucích rukavic, ale i jen samotné držení řídítek dlaním moc nedodá. I ti nejsilnější závodnící se jisto jistě s puchýři na dlaních setkali.


Toto poranění dlaní je velmi nebezpečné, neboť znemožňuje jezdci aby pevně přilnul k rukojetím. Navíc puchýře mohou pokazit požitek z jízdy díky svojí bolestivosti a špatnému hojení, které je většinou způsobené zanesením infekce do roztrhaných míst. Možná si teď klepete na čelo, co že je to zase za výmysl, cosi neoprenového na ruku. Ale po závodech v Dubičné, kde se jel Amater republika cup na opravdu tvrdé trati, se mi potvrdilo, že nejen holky mají mozoly po nevhodně zvolených gripech nebo jen z nezvyku držet řídítka.
Vývojáři z dílny Risk Racing se snažili vymyslet řešení, jak ochránit celou oblast ruky tak, aby se při intenzivním tření v kombinaci s teplem a případnou vlhkostí, způsobenou pocením, netvořily nepříjemné puchýře. Výsledkem inženýrského bádání a zkoušení je Palm Protectors.

Tento chránič je velmi tenký, avšak ochranná vrstva pokrývá celou plochu dlaně, včetně oblasti mezi ukazováčkem a palcem. Palm Protectors se nosí pod rukavicemi, čehož si u jezdců ani nevšimnete. Piloti si jejich efekt uvědomují díky redukci vibrací a účinné ochraně před vznikem puchýřů.
Palm Protectors jsou určené pro motokrosaře, endurové závodníky, silniční ridery, i na sjezdové kolo bych si je uměla představit.

Dle vývojářů Palm Protectors nabízí:
  • Dokonalou ochranu proti puchýřům
  • Plné pokrytí dlaně
  • Ochranu míst mezi palcem a ukazováčkem
  • Redukci vibrací

Mé hodnocení

Po rozbalení z ochranné folie nastal problém jak se to vlasně navléká. Obrázek je sice čitelný a snadno rozpoznatelný, ale jak to na tu ruku nacpat. Pět minut přemýšlení, testování všelijakých variací, dospělo ke zdárnému konci. A Palm Protectors je na dlaních. Zprvu se mi nelíbilo jen jedno provedení velikostí, docela bych ocenila vícero velikostí k výběru. I když mi chrániče dlaní jsou krapátek větší, na funkci to nemělo vliv. Pod rukavice se vešly, a že by mě chrániče během jízdy nějak rozptylovaly to se taky nedá říct. Úchop k řídítkům se stal měkčí, i když se mi dlaně zpotily chránič neklouzal, spíše se k dlani přitiskl a jako obránce chránil komplet dlaň prosti otlakům. Celkové provedení materiálu Palm Protectors mi ruku neotlačovalo ani nepřiškrcovalo.
Po jednotlivých rozjížďkách jsem chrániče sundala z dlaní, opláchla je vodou, po chvilce chrániče byly suché. To, že jsem měla ruce jako v bavlnce nebylo vidět, chrániče pod rukavicema opravdu nerozeznáte.

Mínusové body patří k menším prokusům na prsty, zde jezdci se širšímy prsty budou mít více práce s navlékáním. Chrániče jsou křehčí, musí se s nimi zacházet opatrně a jejich snadné zapomenutí, někde kde je necháte budou určitě na denním pořádku. Přecejenom je to nezvyk, ale časem se tento chránič stane denním pořádkem nemála závodníků. Že by tento chránič dlaní pochytával rázy do rukou, si nemyslím, ale ten fakt, že puchýře nebudou je pravdivý.


Zach Osborne testoval Palm Protectors na vlastní kůži v sezoně 2010 při Mistrovství světa na palubě Bike Je Cosworth Yamaha.


Demo video:



Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.00 Známkováno: 2x

Další články

Boxy Shark: Když nevíte, kam s věcmi

31.01.2024, Představujeme
Čtyřkolky jsou sice prostorově velké jako malá auta (no, hodně malá), ale když vyrážíte na výlet, nebo i za prací do les...

Oblečení Finntrail: Když chcete být opravdu v suchu

20.01.2024, Představujeme
Nedejte se zmást jménem, tahle značka nepochází z Finska, nýbrž z Estonska. Ovšem za dobu své více než 10leté existence ...

Už máte na čtyřkolku pásy?

20.12.2023, Představujeme
Ne snad že byste museli propadat módní mánii, když v poslední době vidíte na polích tolik velkých traktorů přezutých z p...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.44s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce