QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


Quadparáda 4, sobota

Text: Ollie Roučková | Foto: Ollie Roučková | Video: R.78 | Datum: 12.09.2011 | Zobrazeno: 6490×

Quadparáda 4, sobota Příznivci Quadparády se dočkali a slavná trať na Hummer tvrzi se po dlouhé době stala opět dějištěm 4kolkářské zábavy. V sobotu se na Hummer sjeli 4kolkáři ke čtvrtému srazu se 4kolkářským zaměřením. Návrat se vydařil, závody byly zajímavé, pořadatelé bez chyby, počasí přálo - jen diváků se sešlo žalostně málo.


Kapitoly článku

  1. Quadparáda 4
  2. Videa
  3. Kompletní fotogalerie

Když kohouti zaspí Hans stoprocentně ne. Tak jak je jeho zvykem, celé Quad městečko hurónským jekem probudil v brzkých hodinách, přesněji v sedm. Jeho budíček bude znít v uších všem do další sešlosti Quadparády! Ještě, že jsem měla tu možnost chrnět doma a do depa jsem se jukla něco málo před osmou, než jsem navštívila ospalé městečko uschovala jsem si Ogio batoh do náklaďáku Stránčičáků, myslíc že jej uchráním proti prachu ( nyní vím, že toto byla bláhová myšlenka). Vzala jsem si fotoaparát a šla na lov prvních fotografií. Odvážní ze stanů vylézali, ospalci dospávali a do osmé hodiny ranní se do depa nedostavila čilá nálada. Osmičkou jako by se ospalost vytratila, všici vylézali z brlohů, snídalo se, plkalo a hlavně připravovalo na den plný 4kolkářské zábavy.

Který horečnatě připravoval organizační team: Ledva, Mrtvolka, Vorlík, Gabča, Zuza, Pumix, Roman

Nejpočetnější bylo opět startovní pole trialu, který podle rozvrhu propojoval sobotní program. Trial se dělil na dvě části, jedna se odjela před obědem a druhá o něco mokřejší právě po obědě. Startovní žebřík byl plný, všichni se kvalifikovali upsáním se při registraci, stačilo se jen podepsat do kolonky tohoto závodu. Ani u tohoto závodu se "bukmejkři " nespletli, hodně záleželo na dobrém startu pak na šikovnosti jezdce, odolnosti stroje, nemalou měrou snad i zapamatování cesty. Zmapování trasy se stalo osudným i favoritům, kteří se pak museli více, nebo méně úspěšně vracet zpět do vytyčené trasy. Tato disciplína gradovala u kyvadla, které posílalo stroje do skluzů. Houpačka nebyla nedobitná což poznali i kluci na sportkách, šlo tu jen o notnou dávku drzosti a vypnutí černých myšlenek.
Nudné nebyly samozřejmě ani jízdy hlavního zahájení – technická časovka. 4x4 a sportky jsou na jedné vlně. Bez rozdílů značky i věku se do zahajovacího závodu sešlo více než 30 Ks 4koles. A další příliv příchozích stále najížděl, nikde nebyl časový harmonogram, nikdo si nemohl stěžovat že tuto disciplínu nestihl. Kdo přijel ten přijel a už jen záleželo na něm jestli se pustí do rychlé střelby ve spodní části Hummer tvrze. Trať se motala koryty i přes malé lavice, pod lávku a šup do prašné části klikatic. Na trať se vždy po sepnutí stopek vpustil jen jeden jezdec, který zápasil s ručičkou času. Mottem celého víkendu byla dobrá nálada, a ta tu čišela ze všech stran.
Časová anarchie byla vítaná, nikam s nechvátalo, nikdo na nikoho neřval a když se muselo tak se táhlo za jeden provaz. Jak v první tak i v druhé části trialu se jezdci v náročnějších pasážích jistili lany nebo jen přichycením dlaní za rám. Na bezpečnost se dbalo především, sice šlo o závodění plné emocí, ale na Quadparádě se všichni semkli a namísto ukrutného zápolení si jezdci navzájem pomáhali. Utopené stroje se tahaly z mokřad, padlé stroje se chytaly aby nerozdrtily jezdce a převrácené 4kolky se bleskově stavěly zpět na kola. Nikdo nezůstal bez pomoci, kde bylo potřeba každý přiložil ruku k dílu.

Fotogalerie uživatelů:


Pokračování článku: Videa

Kapitoly článku

  1. Quadparáda 4
  2. Videa
  3. Kompletní fotogalerie

Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: 1.11 Známkováno: 9x

Články šampionátu Ostatní

Quadparáda 4, den první

06.09.2011, Reportáže
Čtvrtý ročník Quadparády se právě vpisuje do 4kolkářských deníků. Trať pro noční offroad jízdy vyrůstala takřka za pocho...




English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:1.07s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce