QuadMania.cz


 ?
Registrace Zaslat heslo


SYM Quad Raider 600

Text: Matěj Oliva | Foto: Jarda Ducháček | Datum: 18.03.2009 | Zobrazeno: 20507×

SYM Quad Raider 600 Na milánském veletrhu byly představeny tři nové modely značky SYM, která se dosud zabývala především výrobou skútrů. Jakmile čtyřkolky v ČR prošly náročným homologačním procesem, vydali jsme se na Vysočinu otestovat, jak obstojí v tvrdé konkurenci.


SYM je jedna z nejstarších asijských továren a její historie sahá až do padesátých let minulého století. Společnost se sídlem na Tchaj-wanu má letité zkušenosti s výrobou skútrů a jejich pohonných jednotek. ATV se tedy jeví jako další logický krok ve výrobním programu. 


Design

Taky vám tahle čtyřkolka něco připomíná? Zda se jednalo o spolupráci s Yamahou, nebo ne, se mi nepodařilo u importéra zjistit, ale lze předpokládat, že taková podoba není dílem náhody.
Celkově čtyřkolka vypadá povedeně a funkčně. Nehledejme tu žádné speciality. Dva kulaté světlomety s trochu zamračenými plasty okolo, před nimi ochranný rám doplněný černým plastem, nějakou ránu zepředu tedy čtyřkolka snese. Čiré blinkry umístěné ve spodní části masky jsou o něco víc na ráně, ale pořád dost zasunuté za rámem.
Zadní části dominuje jednoduché světlo v prostřední části, po jehož stranách jsou blinkry a odrazky. Přes obojí přesahuje zadní nosič, takže i při problému s couváním je slušná šance, že vše zůstane v pořádku.
Všechna světla i blinkry jsou ovládány standartními přepínači. Na pravé straně pak najdeme přepínač 4x4 s klasickou pojistkou a uzávěrkou, na přední straně řídítek je trochu zvláštně umístěna parkovací brzda - bohužel ještě žádný výrobce nevymyslel systém, který by zabránil novinářům v odjezdu se zataženou brzdou. Na levé rukojeti jsou klasické ovladače, páčka sytiče (jedná se o karburátorový motor) a odblokování výkonu pro zpětný chod.
Palubní deska je celá digitální a ukazuje všechny údaje včetně hodin, tripu, celkových kilometrů, otáček, aktuální rychlosti a všech důležitých kontrolek.
Za zmínku ještě stojí designově velice povedená litá kola, která bych však do terénu raději vyměnil za plechové disky, přeci jen nikdo je v bahně stejně neuvidí a číštění není jednoduchá záležitost.

Pokračování článku: Ergonomie, jízda, závěr


Jak se vám líbil tento článek?

Průměr: Známkováno: x

Katalog čtyřkolek - kompletní informace o modelu

SYM Quad Raider 600»

Další články sekce SYM

SYM Quad Lander 300S

02.06.2009, Redakční testy
Nejzábavnější zimní svezení, a přitom s pouhou třístovkou bez náhonu na všechna čtyři kola? Taky mi to zpětně připadá ne...

Nejnovější články o Čtyřkolkách

CFMoto X625-A: Pan Vyladěný

20.06.2024, Redakční testy
Je to čtyři roky, co na trh přišel největší jednoválec od CFMota, model X625. Ten přebral žezlo od pětistovky a v loňské...

Linhai 650L EPS Promax 4x4: Nová vlajková loď

29.05.2024, Redakční testy
Rychlost, s jakou Číňané mění své modely, nás Evropany nepřestane udivovat. Přijde mi, že každý rok jezdíme k ASP Group,...

První jízda na třetí generaci dvouválcových Gladiatorů od CFMoto

01.05.2024, Redakční testy
Čínský výrobce představil kompletně přepracovanou vlajkovou loď Gladiator X1000, kterou v nabídce doprovází o něco r...


Redakční testy





English, Deutsch    Nahoru

Copyright © 2008-2024 Quadmania.cz, Kontakty – ISSN 1214-7125 – RSS kanál Loga Quadmania.cz ke stažení, V:0.53s

Nahlásit chybu / vylepšení na této stránce